Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δες τον δείκτη του ΙQ σου ν’ αυξάνεται

10:38 21/7/2017 - Πηγή: iPop

Υπάρχει μία γενικότερη πεποίθηση πως η εξυπνάδα και η δημιουργικότητα είναι έμφυτα ταλέντα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν βασίζεται πάνω σε καμία λογική βάση. Η δημιουργικότητα είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί.

Εάν θέλεις, λοιπόν, να γίνεις εξυπνότερος ή ποιο δημιουργικός υπάρχει τρόπος. Οι νέες συνήθειες θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου και θα φέρουν στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Ξεκίνα τη μέρα σου με μια λίστα ιδεών

Βάλε στόχο κάθε πρωί να γράφεις 10 ιδέες, 10 πράγματα τα οποία θα ήθελες να κάνεις. Επίτρεψε στον εαυτό σου να καταγράψει οποιαδήποτε σκέψη χωρίς

να την κατακρίνεις ή να νιώθεις αδυναμία να την επιτύχεις.

Οι ιδέες σου μπορούν να αφορούν το μέλλον, όπως ένα ταξίδι ή η δημιουργία ενός βιβλίου. Άλλες φορές μπορείς να καταγράφεις απλές σκέψεις όπως τον καφέ που θες να γευτείς εκείνη τη μέρα ή ένα μαγαζί που θες να επισκεφτείς.

Η σκέψη και τα σχέδια βοηθούν σημαντικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Οι μυς μεγαλώνουν και γίνονται δυνατότεροι. Έτσι αναπτύσσεται η δημιουργικότητα και η εξυπνάδα.

Απελευθέρωσε τον εξερευνητή που κρύβεις μέσα σου

Βάλε στόχο να γίνεις τουρίστας μέσα στην πόλη σου. Πήγαινε έναν περίπατο μόνο σου μέσα σε ένα μικρό σοκάκι που δεν έχει επισκεφτεί ξανά. Επέλεξε μία διαφορετική διαδρομή από αυτή που κάνεις καθημερινά.

Επισκέψου κάθε εβδομάδα ένα καλλιτεχνικό γεγονός. Πολλά συμβαίνουν μέσα στην πόλη. Εναλλακτικές επιλογές κρύβονται παντού. Ξεκίνα να τις επισκέπτεσαι και βρες ποια σου ταιριάζει καλύτερα.

Στόχος είναι να αποκτήσεις μια εβδομαδιαία νέα εμπειρία που θα σε απομακρύνει από την καθημερινή σου ρουτίνα.

Άρχισε να διαβάζεις

Η ρουτίνα σε καταπίνει. Θες νέες εμπειρίες και ιδέες. Αυτές μπορεί να στις προσφέρει ένα βιβλίο. Τα βιβλία αλλάζουν το σκηνικό της ζωής σου και σε κάνει να ταξιδεύεις σε μυστικά μονοπάτια και νέους τόπους.

Έτσι, διευρύνεσαι σαν άτομο. Βελτιώνεις τόσο την ψυχολογική όσο και την νοητική σου κατάσταση.

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι

Φυσικά γυμναστική δεν είναι μόνο το γυμναστήριο. Ο χορός είναι μία έξυπνη λύση. Επίσης υπάρχουν διάφορες ομάδες πεζοπορίας και ορειβασίας που συμβάλουν και στην κοινωνικοποίησή σου.

Ζήσε τη ζωή σου

Διάλεξε μία μέρα και μείνε μακριά από όλους και όλα. Αφιέρωσέ την στον εαυτό σου και κάνε ότι σε ευχαριστεί. Χρειάζεται να αναπνέεις που και που από την δύσκολη καθημερινότητα.

Θα ξεφύγεις από το άγχος και θα ελευθερώσεις το μυαλό σου. Έτσι θα αποκτήσεις καλύτερες σχέσεις με τον εαυτό σου. Μην φοβάσαι να μείνεις μόνος.

Στόχος είναι να καλλιεργήσεις την κοινωνική σου ζωή και να γεμίσεις τη μέρα σου δραστηριότητες. Γι’ αυτό κλείσε τώρα τον υπολογιστή και βγες έξω!

The post Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δες τον δείκτη του ΙQ σου ν’ αυξάνεται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα