Απορρίπτει το ενδεχόμενο απεργιών των εκπαιδευτικών ο Φίλης- Νέες δηλώσεις για τους κληρικούς

11:30 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Το ενδεχόμενο να προβούν σε απεργία διαρκείας ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις απέρριψε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την Τετάρτη ο οποίος μίλησε και για τις επισκέψεις κληρικών στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης τόνισε:

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία

διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων

Να θυμίσουμε πως το πρωί της Τετάρτης σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής επισημαίνει ότι οι καθηγητές σκέφτονται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις ενώ θα έχουν ξεκινήσει οι Πανελλήνιες.

Ξεκαθάρισε το θέμα των ολοήμερων:

«Δεν κάνει καλό στα παιδιά να μένουν επτά ώρες σε αίθουσες που συχνά δεν είναι λειτουργικές» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «όλες οι ευαίσθητες κατηγορίες παιδιών θα ικανοποιηθούν».

Ενώ για τα νηπιαγωγεία δήλωσε πως «μειώνεται ο ελάχιστος αριθμός των παιδιών» και πρόσθεσε ότι «από επτά το μίνιμουμ πάει στα πέντε. Θέλουμε να έρθουν στο σχολείο και τα προνήπια».

Νέα πυρά Μητσοτάκη για το ολοήμερα:

Την Τετάρτη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το πρωί της Τετάρτης το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη μίλησε για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές εστιάζοντας στην κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε δήλωσή του ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα ενισχύσει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά» δήλωσε και πρόσθεσε:

Προβληματίζομαι όταν μια δημιουργική πρωτοβουλία δεν αντιμετωπίζεται με το πρίσμα αυτό

Για το μάθημα των Θρησκευτικών:

«Το μάθημα δεν καταργείται, αλλά αλλάζει, αναμορφώνεται».

Ενώ αναφορικά με τις επισκέψεις κληρικών στα σχολεία ο Υπ. Παιδείας δήλωσε:

«Θα πηγαίνουν στα σχολεία, αλλά εκτός διδακτικής ώρας. Ο ρόλος του σχολείου είναι η μάθηση και όχι τα κηρύγματα».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Απορρίπτει το ενδεχόμενο απεργιών των εκπαιδευτικών ο Φίλης- Νέες δηλώσεις για τους κληρικούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα