Ανοίγει τις πόρτες της η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

17:48 9/5/2017 - Πηγή: iPop

Ανοίγει τις πόρτες της η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στις 11 Μαΐου και θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 14 του μήνα. Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης θα βρίσκονται περισσότεροι από 270 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι συμμετοχές θα προέρχονται από 21 χώρες, συνολικά θα συμμετέχουν 30 ξένοι συγγραφείς, ανάμεσα στους οποίους ηχηρά ονόματα.

Παράλληλα,

τον παλμό της έκθεσης θα δώσουν 400 και πλέον εκδηλώσεις με 700 Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Η φετινή «γιορτή του βιβλίου» θα έχει στο επίκεντρό της το αφιέρωμα «Η Αναζήτηση του Νότου». Στο κεντρικό αυτό αφιέρωμα σημαντικοί συγγραφείς από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο, αλλά και γειτονικές μας χώρες στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, όπως η Τουρκία και το Ισραήλ, θα συνομιλήσουν με συγγραφείς, δημοσιογράφους, ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων, αλλά και το αναγνωστικό κοινό για θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και την Ευρώπη της Μεσογείου.

Η διοργάνωση της ΔΕΒΘ γίνεται απ’ το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη των Ελλήνων εκδοτών και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 20:00 απ’ την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Εκδηλώσεις

Τέταρτο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στις 12 και 13 Μαΐου, με στόχο να αναδείξει τη δυναμική νέα γενιά των Ελλήνων συγγραφέων. Είκοσι νέοι ποιητές και πεζογράφοι θα βρεθούν στη 14η ΔΕΒΘ, δίνοντας με το έργο τους το στίγμα της νέας γενιάς της ελληνικής λογοτεχνίας.

Φεστιβάλ Μετάφρασης, το οποίο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στο ευρύτερο κοινό που παρακολουθεί τον χώρο της μεταφρασμένης λογοτεχνίας.

Παιδική Γωνιά, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις -μεταξύ των οποίων η έκθεση εικονογράφησης «Ήλιοι»- όπως παρουσιάσεις βιβλίων, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις γύρω από τα θέματα που απασχολούν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα της ΔΕΒΘ περιλαμβάνει ακόμα τα εξής: Το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη, την εκατοστή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, το Προσφυγικό Ζήτημα και το Πολιτιστικό Έτος Ελλάδας-Κίνας 2017.

The post Ανοίγει τις πόρτες της η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα