Ανησυχία Schäuble για ενδεχόμενη επικράτηση δικτατορίας στην Τουρκία

21:41 11/4/2017 - Πηγή: iPop

O Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, επισήμανε στο περιοδικό Der Spiegel, τον κίνδυνο της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας στην Τουρκία σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για

την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου στην Τουρκία, ξεκίνησαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το μέλλον της Τουρκίας την αμέσως επόμενη μέρα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο πρόεδρος τη Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan να στοχεύει με αυτήν την αναθεώρηση στην εγκαθίδρυση «ενός αυταρχικού καθεστώτος, ήτοι μιας δικτατορίας» στη χώρα του, ο Schäuble σχολίασε:

Μπορούμε να αντιληφθούμε, πράγματι, ως κάτι τέτοιο αυτό το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης

Και πρόσθεσε:

Και όταν παρατηρούμε την εξέλιξή του (προέδρου Erdogan) τα τελευταία χρόνια, μπορούμε σίγουρα να βρούμε πολλούς λόγους και να αναλύσουμε τι συνέβη, όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν ενδείξεις που προκαλούν ανησυχία

Μάλιστα, συνομιλώντας με πολλούς Τούρκους για το μέλλον της Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ διαπίστωσε πως φοβούνται για τα αντίποινα στην περίπτωση που διατυπώσουν δημοσίως επικρίσεις σε βάρος της Άγκυρας.

«Όμως, όπως ένας εξ αυτών μου είπε «ξέρεις, στην τελική, η Τουρκία θα επιβιώσει από τον Erdogan», κάτι που προσφέρει λίγη ελπίδα», σημείωσε ο Schäuble.

The post Ανησυχία Schäuble για ενδεχόμενη επικράτηση δικτατορίας στην Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα