Ανάθεση Μπουτάρη αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη-Οι αντιδράσεις των εργαζομένων των ΟΤΑ

16:40 25/6/2017 - Πηγή: iPop

Την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτη ανέθεσε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τους τόνους των σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στη Διαύγεια πρόσκληση για την ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων,

με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 192.000 ευρώ. Η διοίκηση του κεντρικού δήμου επιθυμεί να βρεθεί το συντομότερο το δυνατό ο ιδιώτης, προκειμένου να απαλλαγεί η πόλη από τους τόνους σκουπιδιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του δήμου, Θωμά Ψαρρά στο ΑΠΕΜΠΕ, τα σκουπίδια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους ξεπερνούν τους 1.500 τόνους. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι σύντομα, καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Ωστόσο, μετά από αυτή την εξέλιξη και την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΟΤΑ, οπού δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι παραμένουν σταθεροί στην στάση τους.

Οι δηλώσεις του κ. Ψαρρά

«Οι εργαζόμενοι είδαν στη Διαύγεια την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες και δεν επέτρεψαν σήμερα να βγει κανένα απολύτως αυτοκίνητο στους δρόμους. Από την περασμένη Τετάρτη που κάνουν τις καταλήψεις δεν επιτρέπουν ούτε στο προσωπικό ασφαλείας να δουλέψει, κάτι που προβλέπεται από το νόμο. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία κι εμείς καθόμαστε και βλέπουμε τα αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο αμαξοστάσιο.

Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ν.Θεσσαλονίκης και μέλος της ΠΟΕΟΤΑ, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, υποστήριξε στο ΑΠΕΜΠΕ πως «σαν απάντηση στην ανάρτηση στη Διαύγεια αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε σε κανένα απορριμματοφόρο να πραγματοποιήσει αποκομιδή».

Κοινή συνεδρίαση έχουν προγραμματίσει για το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι, προκειμένου να αποφασίσουν τις κινήσεις τους, μετά την κίνηση της διοίκησης Μπουτάρη να παραχωρηθεί η αποκομιδή σε ιδιώτη.

Οι αντιδράσεις από τους εργαζομένους των ΟΤΑ

Έντονα αντέδρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, στην απόφαση του κ.Μπουτάρη να προχωρήσει σε άμεση ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, αναγράφεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, του δήμου Θεσσαλονίκης:

«Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη.

Από την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη ενάντια στις απολύσεις μας, τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στην καθαριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης εργάζονται 950 μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 750 συμβασιούχοι. Καταλαβαίνετε ότι η απόλυσή μας θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μέσα στην περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας.

Η ανάθεση της αποκομιδής για τρεις μέρες σε ιδιώτη θα κοστίσει στο Δήμο 64.000 € την ημέρα, δηλαδή 192.000 € για τις τρεις μέρες, χρήματα που θα βγουν από τη δική σου τσέπη, ενώ τα δικά μας μεροκάματα δεν στοιχίζουν ούτε τα μισά. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα κληθεί να πληρώνει ο λαός αν περάσουν τα σχέδιά τους να δώσουν την καθαριότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε το Δήμο να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και εσάς να σταθείτε δίπλα μας και να στηρίξετε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προειδοποιούμε ότι η Διοίκηση του Δήμου και τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα βρουν μπροστά τους απεργούς».

Διάβασε επίσης:

Απορρίπτει την πρόταση του Σκουρλέτη- Συνεχίζει της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

The post Ανάθεση Μπουτάρη αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη-Οι αντιδράσεις των εργαζομένων των ΟΤΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα