Αν κάνεις αυτού του είδους την φαλάκρα… πήγαινε να εξετάσεις τον προστάτη σου!

07:00 19/10/2014 - Πηγή: iPop

Όσο περίεργο και να σου ακούγεται το να χάνεις τα μαλλιά σου μπορεί να σηματοδοτεί πρόβλημα κάτω από τη ζώνη! Πιο συγκεκριμένα, ένα συγκεκριμένο μοτίβο τριχόπτωσης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Στη μελέτη, οι άνδρες που ανέφεραν παρατηρήσει μέτρια τριχόπτωση κατά μήκος του μετώπου και στο στέμμα του κεφαλιού τους, στην ηλικία των 45 είχαν

39% αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν επιθετικό καρκίνο του προστάτη χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με εκείνους με ένα πλούσιο κεφάλι!

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο το 10% των συμμετεχόντων ανέφεραν αυτό το ιδιαίτερο είδος της φαλάκρας. Άλλες μορφές-συμπεριλαμβανομένης και της πιο κοινής μετωπικής φαλάκρας- δεν έδειξαν ότι μπορεί να ενισχύσουν τον κίνδυνο.

Οι ερευνητές δεν έχουν μια εξήγηση για την σύνδεση, αλλά λένε ότι μπορεί να σχετίζεται με τις ορμόνες του αρσενικού φύλου, τη τεστοστερόνη και τη διυδροτεστοστερόνη, οι οποίες φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην φαλάκρα όσο και στον καρκίνο του προστάτη.

Illustration courtesy of: ASCO

The post Αν κάνεις αυτού του είδους την φαλάκρα… πήγαινε να εξετάσεις τον προστάτη σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα