Ακόμα και τα σκυλιά ζηλεύουν. Το ήξερες;

06:00 3/11/2014 - Πηγή: iPop

Θεωρείς ότι η ζήλια υπάρχει μόνο μεταξύ των ανθρώπων. Ότι είναι και αυτό ένα δημιούργημα της πολύ προβληματικής συνήθως συμπεριφοράς της ανθρώπινης κοινωνίας και μόνο αυτής. Αν σου λέγαμε, όμως, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και ότι η ζήλια είναι περασμένη στο DNA σχεδόν, όλων των ζωντανών οργανισμών θα μπορούσες να μας πιστέψεις; Για να μην σε μπερδέψουμε άλλο θα σου πούμε ότι και τα σκυλιά ζηλεύουν και δεν το λέμε εμείς αλλά, το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of California,

San Diego οι επιστήμονες τόνισαν και φυσικά επιβεβαίωσαν ότι και τα σκυλιά ζηλεύουν απλά η δική τους ζήλια είναι περίπλοκη. Τα σκυλιά, λοιπόν, δε ζηλεύουν με τον ίδιο τρόπο, όπως οι άνθρωποι. Τα σκυλιά ζηλεύουν οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή του αφεντικού τους ακόμα και αν αυτό είναι απλά ένα ψεύτικο αρκουδάκι.

Λαμβάνουν την αντίδραση του αφεντικού τους προς το αντικείμενο και ενεργοποιούν αυτομάτως τα αρνητικά συναισθήματα τους που τρέφουν γι’αυτό. Προσπαθούν να του επιτεθούν με σκοπό να το καταστρέψουν και να το διώξουν από τη ζωή τους για να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί του χωρίς ενοχλητικούς «εισβολείς».

Ερώτηση!

Για πες μας ο δικός σου σκύλος ποια πράγματα σου έχει καταστρέψει ανά καιρούς; Αυτά που έχεις παρατημένα τελείως ή αυτά που ασχολείσαι περισσότερο μαζί τους.

The post Ακόμα και τα σκυλιά ζηλεύουν. Το ήξερες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα