Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε πάντα τόσο ανακουφισμένοι μετά από ένα έντονο κλάμα

15:49 23/8/2017 - Πηγή: iPop
Χώρισες; Έφυγε από τη ζωή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο; Έχασες μια προαγωγή; Δεν σου έστειλε μήνυμα ο τύπος που γουστάρεις; Χτύπησες; Κλάψε, κλάψε όσο πιο έντονα μπορείς! Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε πάντα τόσο ανακουφισμένοι μετά από ένα έντονο κλάμα και εσύ πρέπει να το κάνεις κτήμα σου!

Όσο μεγάλωνα η μητέρα μου, μου έλεγε ότι όταν νιώθω ότι θέλω να κλάψω να μην το κρατάω μέσα μου αλλά να εκφράζομαι ελεύθερα… εγώ από την άλλη σκεφτόμουν πόσο άσχημη είμαι όσο κλαίω με αποτέλεσμα να το θάβω βαθιά μέσα μου!

Στην πορεία κατάλαβα πως αυτό το άσχημο

και έντονο κλάμα που σε πιάνει όταν όλα πάνε στραβά, εκείνο το είδος κλάματος που το σώμα σου αισθάνεται σαν να συμβαίνει κάτι υπερβολικά διαφορετικό από τα συνηθισμένα, όταν παίρνεις την έκφραση της Kim Kardashian είναι και αυτό που πρέπει να απελευθερώνεις από μέσα σου!

Η αλήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη μπορεί να είσαι, το κλάμα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Το «άσχημο» κλάμα σε γεμίζει, και όταν τελειώσεις, αισθάνεσαι λες και είχες την ευκαιρία για την τελική εκκαθάριση. Θέλω να πω, είναι κάθαρση. Αυτή η «κραυγή» είναι μια στιγμή για σένα. Ήρθε η ώρα να απελευθερώσεις τον οργανισμό σου και να τον αφήσεις να κλαίει. Είναι, το πιστεύεις ή όχι, η στιγμή της αυτοεξυπηρέτησης επειδή η φροντίδα για τον εαυτό σου γνωρίζει επίσης πότε πρέπει να αφήσεις τη θλίψη και τα πράγματα που δεν σε εξυπηρετούν.

Οπότε, με λίγα λόγια, άστο να είναι άσχημο, και μακρύ, δυνατό και δραματικό, και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να ανακτηθεί η ηρεμία μέσα σου. Το χρωστάς στον εαυτό σου. Εννοώ, αν δεν κλάψεις, δεν θα είσαι … πραγματικός. Θα έχεις ένα μεγάλο κενό από το συναίσθημα, που θα σημαίνει πρακτικά ότι δεν ζεις! Μετά από όλα, είμαστε το μόνο είδος που κλαίει δάκρυα συναισθήματος, αυτό από μόνο του πρέπει να σημαίνει κάτι.

Το Elite Daily επικοινώνησε με την ψυχίατρο Dr. Carole Lieberman, η οποία έδωσε μερικές επιπλέον πληροφορίες με επιστημονικό υπόβαθρο για το γιατί νιώθουμε τόσο καλά μετά από ένα έντονο κλάμα!

Αισθανόμαστε ανακούφιση μετά από ένα «καλό» έντονο κλάμα επειδή είναι καθαρτικό. Δηλαδή, έχουμε εξαλείψει τα θλιβερά συναισθήματα που φουσκώνουν μέσα μας. Είναι ένας τρόπος να παρηγορήσουμε τους εαυτούς μας και ένα μήνυμα για να συγκεντρώσουμε άλλους γύρω μας για να μας παρηγορήσουν

Τα δυνατά συναισθήματα – όπως η θλίψη, η ευτυχία, ο θυμός και ο πόνος – πυροδοτούν τον εγκέφαλο να παράγει δάκρυα. Έχει αποδειχθεί έπειτα από μελέτες ότι τα δάκρυα περιέχουν εγκεφαλίνη λευκίνης, ένα φυσικό παυσίπονο, το οποίο μπορεί να συμβάλει στο γιατί αισθανόμαστε καλύτερα μετά από ένα έντονο κλάμα.

Η Dr. Lieberman έχει δίκιο σ’ αυτό. Ένα έντονο κλάμα απελευθερώνει επίσης τοξίνες από τον οργανισμό. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Dr. William H. Frey II, βιοχημικό και διευθυντή των Εργαστηρίων Ψυχιατρικής Έρευνας στο Ιατρικό Κέντρο St. Paul-Ramsey, διαπιστώθηκε ότι παρόμοια με άλλες εξωκρινείς διαδικασίες όπως η εκπνοή, η ούρηση και η εφίδρωση, τοξικές ουσίες εκκρίνονται από το σώμα όταν κλαίμε. Πολλές από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στο συναισθηματικό κλάμα (πρωτεϊνική προλακτίνη, αδρενοκορτικοτροπικές ορμόνες και ενδορφίνη λευκίνη-εγκεφαλίνη) είναι υπεύθυνες για τη μείωση του πόνου.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αισθανθείς την ανάγκη να κλάψεις άσε τα δάκρυα να κυλήσουν χωρίς να πατήσεις pause! Το σώμα σου στην πραγματικότητα υπολογίζει σε σένα για να παρέχεις αυτή την πηγή ανακούφισης. Εκτός αυτού, σύμφωνα με την Δρ Lieberman, εάν δεν κλάψεις, τότε θα αντιδράσεις σαν ένα ρομπότ, απλά δεν θα είσαι άνθρωπος.

The post Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε πάντα τόσο ανακουφισμένοι μετά από ένα έντονο κλάμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα