Αυτό είναι το μυστικό για να χάσεις πιο εύκολα βάρος σύμφωνα με την επιστήμη

19:09 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Μια νέα έρευνα έφερε τους επιστήμονες αντιμέτωπους με ένα νέο στοιχείο σχετικά με την απώλεια βάρους: Η κατανάλωση όλων των γευμάτων μέσα σε 6 ώρες μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, ενώ προκαλεί και ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον είναι καλό για τον οργανισμό, αξίζει να αναφερθούμε στα συμπεράσματα της έρευνας η οποία παρουσιάστηκε στο Obesity Society στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πρώτη ανθρώπινη

δοκιμή της στρατηγικής για περιορισμένα γεύματα πολύ νωρίς μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι καταναλώνουν όλα τα γεύματά τους μέχρι το μεσημέρι και μετά πάλι το πρωί.

Οι ερευνητές απ’ το Pennington Biomedical Research Center Louisiana State University παρακολούθησαν 11 υπέρβαρους άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 20 έως 45 ετών για δύο περιόδους τεσσάρων ημερών.

Κατά τη διάρκεια της μιας περιόδου, έφαγαν όλα τα γεύματά τους μεταξύ 08:00- 14:00, ενώ ακολούθησε και μια δεύτερη περίοδος κατά την οποία κατανάλωναν τα γεύματά τους απ’ τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Και οι δύο δίαιτες περιλάμβαναν την ίδια ποσότητα θερμίδων. Την τελευταία ημέρα κάθε δίαιτας, οι ερευνητές διεξήγαγαν μεταβολικές δοκιμές στους συμμετέχοντες και τους ρώτησαν σχετικά με τα επίπεδα της πείνας τους.

Αυτό το οποίο παρατηρήθηκε είναι ότι κατά την πρώτη περίοδο (γεύματα απ’ τις 08:00 έως τις 14:00) οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μικρότερο επίπεδο πείνας, ενώ αυξήθηκε η ποσότητα του λίπους που έκαιγαν.

Φυσικά, οι ερευνητές παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία, ειδικά για τα παιδιά αλλά και τα άτομα άνω των 50 ετών, γι’ αυτό θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να συστήσουν αυτή τη στρατηγική εν γένει.

The post Αυτό είναι το μυστικό για να χάσεις πιο εύκολα βάρος σύμφωνα με την επιστήμη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα