Trump για Β. Κορέα: Αυξάνει την απομόνωσή της | Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι

16:26 29/8/2017 - Πηγή: iPop
| ΌλεςΣφοδρές αντιδράσεις απ’ όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση της Πιονγιάνγκ να εκτοξεύσει έναν ακόμα βαλλιστικό πύραυλο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ο οποίος πέρασε πάνω απ’ την Ιαπωνία. Ο Donald Trump στη δήλωσή του καταδίκασε την εκτόξευση, η οποία κατά τον ίδιο, απλά αυξάνει την απομόνωση του καθεστώτος της Β. Κορέας, ενώ προειδοποίησε πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Η επίσημη

ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολίασε πως «ο κόσμος κατανόησε πλήρως το νόημα του τελευταίου μηνύματος της Βόρειας Κορέας: Το καθεστώς εξέφρασε την περιφρόνησή του για τους γείτονές του, για όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, και για τα ελάχιστα πρότυπα αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς».

Αυτό το οποίο καταφέρνουν οι απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες, συνέχισε ο Donald Trump, είναι ν’ αυξάνουν την απομόνωση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας στην περιοχή και ανάμεσα σ’ όλα τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου.

Το σχόλιο του Trump έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία 40 λεπτών που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, μετά την εκτόξευση του πυραύλου.

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός δήλωσε στα ΜΜΕ πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν την πίεση στην Πιονγιάνγκ μετά από αυτήν την «άνευ προηγουμένου απειλητική ενέργεια».

Οι δυο τους μάλιστα αποφάσισαν τη σύγκληση έκτακτης σύσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας.

Photo: © Kevin Lamarque / Reuters

The post Trump για Β. Κορέα: Αυξάνει την απομόνωσή της | Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα