Trump- Erdogan: Δεν «έσπασε» ο πάγος παρά τη συνάντησή τους | Video

22:05 16/5/2017 - Πηγή: iPop

Δεν «έσπασε» ο πάγος ανάμεσα στους Trump και Erdogan παρά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, με το μεγάλο «αγκάθι» στις σχέσεις τους να παραμένει η κίνηση των ΗΠΑ να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μπορεί να μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Τουρκία και τον ομόλογό του, ωστόσο ο Πρόεδρος Erdogan δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για την ενίσχυση των Κούρδων, τους οποίους η

Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες.

«Η υπόθεση των Κούρδων διχάζει τους Τούρκους και τον Λευκό Οίκο, και με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις», τόνισε μάλιστα ο Erdogan κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Donald Trump εξέφρασε την χαρά του που καλωσόρισε τον Erdogan για την πρώτη του επίσκεψη εδώ και χρόνια στον Λευκό Οίκο, ενώ σημείωσε πως ο αμερικανικός και ο τουρκικός λαός είναι φίλοι και σύμμαχοι για πολλές δεκαετίες.

«Η Τουρκία ήταν ένας πυλώνας στον Ψυχρό Πόλεμο κατά του κομμουνισμού. Ήταν ένας προμαχώνας κατά της σοβιετικής επέκτασης. Και το τουρκικό θάρρος στον πόλεμο είναι θρυλικό. Αυτό είναι αλήθεια. Τούρκοι στρατιώτες πολέμησαν γενναία μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες στον Κορεατικό πόλεμο και δεν έχουμε ξεχάσει τι έκαναν. Με κάποιους τρόπους, όταν εξετάσαμε τη μεγάλη τους ανδρεία στον πόλεμο της Κορέας, ήταν κάτι που οι στρατιώτες μας και οι μεγάλοι στρατηγοί μας θυμούνται ακόμα. Ο Ανώτατος Διοικητής, στρατηγός Douglas MacArthur, ξεχώρισε και επαίνεσε την υποδειγματική αντοχή του Τούρκου στρατιώτη -ήταν από τους μεγάλους στρατιώτες του κόσμου», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν νέο εχθρό στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μιλώντας για συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της απειλής.

Ο τουρκικός λαός αντιμετώπισε φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια και ακόμη και πρόσφατα. Προσφέρουμε τη συμπόνια μας στα θύματα και προσφέρουμε την υποστήριξή μας στο τουρκικό έθνος. Υποστηρίζουμε την Τουρκία στον πρώτο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών ομάδων όπως το ISIS και το ΡΚΚ και φροντίζουμε να μην έχουν κανένα ασφαλές μέρος -οι τρομοκρατικές ομάδες

Για τον εμφύλιο στη Συρία, ο Πρόεδρος Trump εξέφρασε την εκτίμησή του προς την ηγεσία της Τουρκίας στην αναζήτηση ενός τερματισμού του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. «Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος πλήττει τη συνείδηση ολόκληρου του κόσμου και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων σήμερα και θα δείτε ακριβώς τι μιλάμε. Υποστηρίζουμε επίσης κάθε προσπάθεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της βίας στη Συρία και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ειρηνική επίλυση», επισήμανε ο ίδιος.

The post Trump- Erdogan: Δεν «έσπασε» ο πάγος παρά τη συνάντησή τους | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα