Theresa May: Χωρίς μαντίλα εμφανίστηκε στην Σαουδική Αραβία (photos)

11:54 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, εμφανίστηκε στην Σαουδική Αραβία χωρίς μαντίλα παρά την αυστηρή νομοθεσία της χώρας και τα όσα την συμβούλεψε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της.

Η ίδια προτίμησε να φορέσει ένα σκούρο μπλε κοστούμι, το οποίο έκρυβε τα χέρια και τους αστραγάλους της, όμως αρνήθηκε να καλύψει τα μαλλιά της με μαντίλα.

Σύμφωνα με τους κανόνες του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας «οι γυναίκες πρέπει να φορούν συντηρητικά, φαρδιά ρούχα και μαντίλα

στο κεφάλι». Οι κανόνες αυτοί ισχύουν και για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ταξιδεύουν στο μουσουλμανικό βασίλειο.

Πριν φτάσει στον προορισμό της η πρωθυπουργός είχε την ελπίδα να αποδείξει με την επίσκεψη της «τι μπορούν να επιτύχουν οι γυναίκες».

Η Μay, κέρδισε την συμπάθεια των χρηστών του twitter οι οποίοι έφραζαν την «περηφάνια τους» καθώς αντιστάθηκε στο αυστηρό καθεστώς, υπογραμμίζοντας πως αυτό κάνουν οι «υπέροχες γυναίκες που πιστεύουν στην ισότητα και την ελευθερία».

Το 1985 η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός Μεγάλης Βρετανίας, Margaret Thatcher στην επίσκεψη της στην Σαουδική Αραβία, είχε φορέσει ένα μακρύ φόρεμα και ένα καπέλο που κάλυπτε τα περισσότερα από τα μαλλιά της.

Kαθώς δεν υπάρχει επίσημη νομοθεσία η οποία να επιβάλει στους ξένους να φορούν μαντίλες και η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν είναι η πρώτη που «σπάει» τους άτυπους κανόνες διότι και η Michelle Obama είχε κάνει το ίδιο μαζί με τον σύζυγό της Barack Obama, όταν είχε βρεθεί στην Σαουδική Αραβία το 2015 για να μεταφέρουν τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για τον θάνατό του βασιλιά Abdullah.

Δείτε τις φωτογραφίες:

πηγή φωτογραφιών: REUTERS

The post Theresa May: Χωρίς μαντίλα εμφανίστηκε στην Σαουδική Αραβία (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα