O Macron εξασφαλίζει πλειοψηφία στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές | Παραίτηση Cambadélis

21:13 18/6/2017 - Πηγή: iPop

Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, σημείωσε άλλη μια πολιτική νίκη, αυτή τη φορά με το κόμμα του La Republique en Marche (LREM), το οποίο αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις. Παραίτηση Cambadélis από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

O Emmanuel Macron πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά όχι τον θρίαμβο που ήλπιζε.

Philippe: Οι Γάλλοι
προτίμησαν την ελπίδα από την οργή

Ότι οι Γάλλοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία προτίμησαν την ελπίδα από την οργή, την αισιοδοξία από την απαισιοδοξία και την εμπιστοσύνη από την αναδίπλωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Édouard Philippe μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Πριν από έναν χρόνο, κανείς δεν θα μπορούσε να φαντασθεί τέτοια ανανέωση του πολιτικού σκηνικού. Το οφείλουμε στην βούληση του προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει νέα πνοή στην δημοκρατία. Το οφείλουμε επίσης στους Γάλλους που θέλησαν να δώσουν στην εθνική αντιπροσώπευση νέο πρόσωπο

La République en marche-MoDem : 355 έδρες (311 το LRM);Les Républicains : 125 έδρεςParti socialiste + σύμμαχοι : 49 sièges ( 34 το Σοσιαλιστικό κόμμα);Μελανσόν : 19 έδρεςΚομμουνιστικό κόμμα : 11 έδρεςΕθνικό Μέτωπο : 8 έδρες

Το κόμμα του κ. Macron, La République en Marche και ο κεντρικός σύμμαχός του Modem εξασφάλισαν 355 από τις 577 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ipsos Sopra Stéria σε μερικά αποτελέσματα από όλη τη Γαλλία.

Οι σοσιαλιστές, η απερχόμενη κυβέρνηση, φαίνεται να έχουν συνθλιβεί, αποκτώντας μόνο 34 από τις 284 έδρες τους. Οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί και σύμμαχοι θα αποτελέσουν τη βασική αντιπολίτευση, αλλά με απογοητευτικό νούμερο των 125 εδρών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το Εθνικό Μέτωπο, με ηγέτη την Marine Le Pen έχασε τις προεδρικές εκλογές από τον κ. Macron, ενώ βρισκόταν στην πορεία να κερδίσει αρκετές έδρες. Η κ. Le Pen κάθεται στην Εθνική Συνέλευση για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύοντας το φρούριο της στη βόρεια Γαλλία.

Το κόμμα του σκληρού αριστερού Jean-Luc Mélenchon, από τις προεδρικές εκλογές θα έχει περίπου 19 βουλευτές.

Marine Le Pen: Η υψηλή αποχή αποδυναμώνει την νομιμοποίηση της νέας Βουλής

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen δήλωσε ότι η υψηλή αποχή στην ψηφοφορία αποδυναμώνει την νομιμοποίηση του νέου κοινοβουλίου.

«Ο Macron διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά οι ιδέες του αποτελούν «μειοψηφία» στη χώρα, ενώ το Εθνικό Μέτωπο θα πολεμήσει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια», δήλωσε η Marine Le Pen και πρόσθεσε πως το κόμμα του Macron και οι σύμμαχοί του υπερασπίζονται «τα συμφέροντα της ιεραρχίας».

Παραίτηση Cambadélis από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία ανακοίνωσε την παραίτησή του από από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Jean-Christophe Cambadélis.

Ο πρώτος γραμματέας του κόμματος δήλωσε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η αριστερά πρέπει να αλλάξουν ριζικά.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιάβασε επίσης:

Ιστορική η αποχή έως και 58% στον β’γύρο των γαλλικών εκλογών

The post O Macron εξασφαλίζει πλειοψηφία στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές | Παραίτηση Cambadélis appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα