Merkel- Erdoğan: Συρία, Ιράκ και Αιγαίο στο επίκεντρο της συζήτησης

17:04 2/2/2017 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Merkel- Recep Tayyip Erdoğan, στο επίκεντρο της οποία τέθηκαν η Συρία, το Ιράκ και το Αιγαίο. Η Γερμανίδα Καγκελάριος πρόκειται να συναντήσει και τον Binali Yildirim, αλλά θα επισκεφτεί και το Κοινοβούλιο, μετά τις καταστροφές που υπέστη λόγω του πραξικοπήματος.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έφτασε στην Άγκυρα στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου

να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο, μετά τις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες εναντίον της Ελλάδας, αλλά και με φόντο τις απειλές για ακύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Ο Tayyip Erdoğan δήλωσε ότι στο τραπέζι τέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Συρία, το Ιράκ και το Αιγαίο. Παράλληλα, επεσήμανε πως στη συνάντηση με την Merkel, συζητήθηκε η συνεργασία στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η προσφυγική κρίση, αλλά και κάποια εξέλιξη σχετικά με την κατάσταση στην Συρία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος από την πλευρά της δήλωσε ότι η επίσκεψή της πραγματοποιήθηκε με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία για την εύρεση λύσεων, οι οποίες θα λειτουργούν προς όφελος και των δυο μερών.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη επίσκεψη Merkel στην Άγκυρα εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων

Photos: Kayhan Özer / Anadolu Agency, Gokhan Balci / Anadolu Agency

The post Merkel- Erdoğan: Συρία, Ιράκ και Αιγαίο στο επίκεντρο της συζήτησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Merkel- Erdoğan, Συρία Ιράκ, Αιγαίο,Merkel- Erdoğan, syria irak, aigaio