H κοινή απόφαση ΗΠΑ και Νότιας Κορέας για τη Βόρεια Κορέα

08:17 5/9/2017 - Πηγή: iPop
Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να επιτρέψουν στη Νότια Κορέα να αναπτύξει βαρύτερες κεφαλές πυραύλων στους πυραύλους της μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή απ’ την Πιονγιάνγκ. Το υφιστάμενο όριο, το οποίο ορίζεται σ’ ένα σύμφωνο μεταξύ Ουάσινγκτον και Σεούλ, είναι 500 κιλά.

Η συμφωνία για την άρση του ορίου βάρους επετεύχθη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump,

και τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Moon Jae-in, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους τη Δευτέρα, ανέφερε σε δήλωσή του το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας.

Με αφορμή τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, ο Donald Trump έδωσε επίσης «εννοιολογική έγκριση» για όπλα αξίας δισεκατομμυρίων προς πώληση στη Νότια Κορέα.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θέτει περιορισμούς στους πυραύλους που μπορεί να αναπτύξει η Νότια Κορέα στο έδαφός της. Το 2012, η ​​Ουάσινγκτον συμφώνησε να επεκτείνει το όριο εμβέλειας στα 800 χιλιόμετρα, διατηρώντας όμως τα 500 κιλά στο βάρος του ωφέλιμου φορτίου.

Νωρίτερα φέτος, οι Νοτιοκορεάτες στρατιώτες ανέφεραν επιτυχώς δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων με απόσταση 800 χιλιομέτρων, αρκετή για να στοχεύσουν σε οποιοδήποτε σημείο της Βόρειας Κορέας από οποιοδήποτε σημείο της Νότιας Κορέας.

Photo: © Defense Ministry / Yonhap / Reuters

The post H κοινή απόφαση ΗΠΑ και Νότιας Κορέας για τη Βόρεια Κορέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα