Draghi: Η Ελλάδα αποφασίζει την έξοδο στις αγορές

16:10 20/7/2017 - Πηγή: iPop

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει την έξοδο στις αγορές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Mario Draghi, ενώ ηδιευκολυντική νομισματική πολιτική εξακολουθεί να θεωρείται αναγκαία.

Ο δομικός πληθωρισμός παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, καθώς οι αδύναμες επιδόσεις στον κλάδο της ενέργειας υπονομεύουν την περαιτέρω αύξηση των τιμών

Ο κ. Draghi εκτίμησε πως ο δείκτης τιμών

θα διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα για τους επόμενους μήνες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μεσοπρόθεσμα θα επέλθει αύξηση του δομικού πληθωρισμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε πως η οικονομική ανάπτυξη εκτείνεται σ’ όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά την αγορά ομολόγων, σημείωσε ότι το κόστος δανεισμού των κρατών – μελών της Ευρωζώνης βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, χάρη στη «σημαντική υποστήριξη» της ΕΚΤ και στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τις εθνικές κυβερνήσεις να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της οικονομίας, και με άλλες μορφές πολιτικής παρέμβασης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Mario Draghi δήλωσε μεταξύ άλλων πως η πρόοδος της Ελλάδα τους τελευταίους μήνες είναι μεγάλη και αυτή θα αποφασίσει για την έξοδό της στις αγορές. Επιπλέον τόνισε πως η πιστή εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος είναι εξαιρετικά ουσιώδης.

Ο κ. Draghi τόνισε πως μπορεί τα μέτρα της ΕΚΤ να εφαρμόζονται για μεγάλο διάστημα, ωστόσο έχουν αποτέλεσμα.

The post Draghi: Η Ελλάδα αποφασίζει την έξοδο στις αγορές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα