Aθήνα: Πρωτοφανής απεργιακή συγκέντρωση των ντελιβεράδων

14:21 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Πρωτοφανής απεργιακή συγκέντρωση των ντελιβεράδων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται οι ντελιβεράδες της Αθήνας. 500 άτομα διαμαρτύρονται και μία αντιπροσωπεία πέντε ατόμων θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, έτσι ώστε να κατατεθούν τα αιτήματά τους.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, καλεί όλους τους ντελιβεράδες και τους courier

σήμερα Πέμπτη να μην εργαστούν καθώς και να ζητήσουν από τους πολίτες να μην επιλέξουν τη λύση της παραγγελίας αλλά να προσπαθήσουν για μια ημέρα να μαγειρέψουν φαγητό.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν στον χώρο του delivery ζητούν:

Εταιρικά μηχανάκια: Οι εργοδότες δεν παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν έχει ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, παρά τις καιρικές συνθήκες.Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του τομέα αυτού δηλώνουν σε σχετική ανακοίνωση ότι είναι «τα παιδιά για τα θελήματα» τα οποία δεν πληρώνονται:

Είμαστε εργαζόμενοι παντός καιρού, συχνά αυτοί που κάνουμε ένα σωρό αγγαρείες, μας αποκαλούν «τα παπιά με τα παιδιά» ή μας φέρονται λες και είμαστε «τα παιδιά για τα θελήματα». Οι εργοδότες μας, ως επί το πλείστον, έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκδοχή του «Δεν πληρώνω». Δεν πληρώνουν τις προσαυξήσεις που δικαιούμαστε (μετά τις 22:00 το βράδυ υπάρχει 25% προσαύξηση, την Κυριακή υπάρχει 75% προσαύξηση και 100% στις αργίες). Δεν πληρώνουν δώρα και επιδόματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες όπως πρέπει, και ειδικότερα στην ταχυεστίαση δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το μηχανάκι και τα έξοδα κίνησης, συνθήκη που απλώνεται και στις εταιρείες κούριερ

Δείτε το video:

The post Aθήνα: Πρωτοφανής απεργιακή συγκέντρωση των ντελιβεράδων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα