5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά την προπόνηση

14:02 24/6/2017 - Πηγή: iPop

Αρχικά, και μόνο που εμφανίστηκες στο γυμναστήριο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, ωστόσο αυτά που κάνεις μετά την εξάσκηση σου έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο το σώμα σου ανταποκρίνεται σε όλη αυτήν την προσπάθεια.

«Από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μέχρι την ανάπαυση, οι αποφάσεις που λαμβάνουμε μετά την προπόνηση επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ανακάμπτει το σώμα μας», λέει ο Julius Jamison, κορυφαίος προπονητής στο New York Health και Racquet

Club . Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να αποφύγεις αυτά τα πέντε μεγάλα λάθη που κάνουν ενεργά άτομα (πιθανότατα και εσύ) όλο το χρόνο.

1. Ξεχνάς την ενυδάτωση

Γενικά δεν έχεις χρόνο να πιείς αρκετό νερό όταν είσαι απασχολημένος με τις ασκήσεις που κάνεις, γι’ αυτό είναι σημαντικό να πίνεις περισσότερο νερό από το κανονικό αμέσως μετά.

2. Τρως τρόφιμα με πολλά λιπαρά

«Τα λίπη επιβραδύνουν τη διαδικασία του πεπτικού συστήματος, οπότε δεν θέλεις να καταναλώσεις πάρα πολύ μετά την προπόνηση», εξηγεί ο Jamison. «Θέλεις να τρως ‘ταχείες τροφές’ που μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσουν γρήγορα στα κύτταρα.» Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανεφοδιάζεις γρήγορα, μέσα στα επόμενα 20 με 30 λεπτά μετά την προπόνηση, με ποιοτικές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

3. Παρακάμπτεις το streching

Σίγουρα, μερικές φορές βιάζεσαι για να φτάσεις στο επόμενο ραντεβού, αλλά αφού οι μύες σου δουλεύουν για τουλάχιστον μία ώρα, είναι σημαντικό να τεντώσεις τους μύες σου για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

4. Κάθεσαι ακίνητη για την υπόλοιπη ημέρα

Φυσικά, δεν μπορείς να ξεφύγεις εξ ολοκλήρου από την εργασία στο γραφείο, αλλά είναι έντονη η ανάγκη για «ενεργή αποκατάσταση» εκτός από το τέντωμα (ειδικά εάν κάνεις έντονες προπονήσεις. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά από μια προπόνηση το πρωί, αφιέρωσε λίγα λεπτά το βράδυ ή την επόμενη μέρα.

5. Αμελείς την σημασία του ύπνου

«Τα σώματά μας ανακτώνται και ανοικοδομούνται περισσότερο όταν κοιμόμαστε, έτσι η σωστή ανάπαυση είναι το κλειδί», λέει ο Jamison.

Διάβασε επίσης:

Η γυμναστική δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό σου!

The post 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά την προπόνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα