5 πράγματα που δεν περίμενες ότι μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο!

07:01 28/10/2014 - Πηγή: iPop

«Η ζωή, η ελευθερία και η επιδίωξη της ευτυχίας» είναι τεραστίας σημασίας για την ευημερία μας. Πώς, όμως, μπορεί να επιτευχθεί η τρίτη αξία, η ευτυχία; Και ποια είναι τα πράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο; Συχνά, διαψευδόμαστε. Τα πράγματα που εμείς πιστεύουμε ότι θα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αποτυγχάνουν.

Οι ερευνητές μελέτησαν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου, τους νικητές του Million Power Ball στο Michigan (το αντίστοιχο δικό μας Λαϊκό λαχείο), οι οποίοι κέρδισαν το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων,

σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους. Η απάντηση τους ήταν μάλλον αναμενόμενη, αφού θεώρησαν ότι το χρηματικό έπαθλο θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την ευτυχία τους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Σε βραχυπρόθεσμο, η έρευνα έδειξε ότι οι νικητές της λοταρίας ήταν όντως λίγο πιο ευτυχισμένοι. Ωστόσο, το μέσο επίπεδο ικανοποίησης με τη ζωή σύντομα επέστρεψε στα ίδια επίπεδα με εκείνη των υπόλοιπων κατοίκων του Michigan.

Πέρα από τα βασικά συστατικά για να είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, που σου έχουμε ήδη πει… Μία νέα έρευνα έδειξε που θα πρέπει να στραφούμε ώστε να βρούμε την ευτυχία, την οποία όμως συχνά ψάχνουμε σε λάθος μέρη και ποια είναι αυτά.

Αυτά είναι τα πράγματα που θα σε κάνουν ευτυχισμένο!Δώστε στους άλλους αντί να πάρετε κάτι για τον εαυτό σας:
Έρευνες με συμμετέχοντες που κερδίζουν κάποιο βραβείο, δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που το δίνουν σε άλλους συμμετέχοντες, είναι πιο ευτυχισμένοι. Πιο ευτυχισμένοι είναι και εκείνοι που δίνουν ένα ποσό σε κάποιον που πραγματικά νοιάζονται. Έτσι, όταν βρείτε 20 ευρώ στην τσέπη του σακακιού σας ή λάβετε μια μεγαλύτερη επιστροφή φόρου από αυτή που περιμένετε (λίγο δύσκολο αυτό για την Ελλαδίτσα μας-κάντε ότι δε το διαβάσατε-), μην αγοράσετε εκείνα τα πανάκριβα παπούτσια που σταμπάρετε στο Κολωνάκι. Προτιμήστε να βγείτε έξω για φαγητό με κάποιο φίλο σας ή κάντε μια φιλανθρωπία. Ευτυχισμένο θα σας έκανε και κάτι πολύ μικρό που φαντάζει συνηθισμένο. Πχ. κέρασε ένα καφέ το φίλο/φίλη σου.Όταν επιλέγεις να ξοδέψεις χρήματα για τον εαυτό σου (γιατί χρειάζεται κι αυτό), προτίμησε να επενδύσεις σε εμπειρίες και όχι σε υλικά αγαθά:
Έρευνες αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο έχεις κάτι υλικό, τόσο το υποτιμάς. Ωστόσο, μία εμπειρία είναι κάτι που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο, ειδικά αν τη μοιράζεσαι με κάποιο φίλο, αφού θα μείνει αναλλοίωτη για πάντα στη μνήμη σου. Πχ. πηγαίντε ένα ταξίδι με τους αγαπημένους σας.Αγοράστε το τώρα και απολαύστε το αργότερα:
Οι εμπειρίες, ακόμη και οι αγορές, είναι πιο ευχάριστες, αν τις καθυστερήσεις. Σου ακούγεται παράξενο; Κι όμως! Οι μελέτες δείχνουν ότι το καλύτερο μέρος για διακοπές είναι συχνά αυτό για το οποίο ανυπομονούμε. Πχ. χαρίστε στον εαυτό σας μια κάρτα δώρου που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα.Απολαύστε το παιχνίδι, ακόμα και αν δεν πρόκειται να κερδίσετε:
Η αλήθεια είναι ότι δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στο να κερδίσουμε, παρά στο παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό. Όμως το σημαντικό σε ένα παιχνίδι είναι να απολαύσετε απλά την εμπειρία του να ανταγωνίζεσαι με τους φίλους ή τους συμπαίκτες σου. Η αναλύσεις στις εκφράσεις του προσώπου των Ολυμπιακών αθλητών, δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, οι νικητές των χάλκινων μεταλλίων είναι στην πραγματικότητα πιο ευτυχισμένοι από αυτούς των ασημένιων. Οι πρώτοι, ήταν απλά χαρούμενοι που βρίσκονταν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ οι “ασημένιοι” νικητές, έδωσαν περισσότερη έμφαση στο χρυσό μετάλλιο που είχε γλιστρήσει μέσα από τα χέρια τους. Παίξτε στοχεύοντας στη δική σας καλύτερη απόδοση, και φυσικά για την απόλαυση που σου προσφέρει το παιχνίδι.Μάθε να ζεις με λιγότερα και ξέχνα τις υπερβολές:
Αν έχεις κάνει ποτέ online dating ξέρεις ότι έχεις πάρα πολλές επιλογές και απεριόριστη πρόσβαση σε κάτι που μπορεί όμως να σε κάνει να εκτιμήσεις λιγότερο την εμπειρία. Σύμφωνα με έρευνες, όταν οι αγοραστές σε ένα σούπερ μάρκετ κλήθηκαν να δοκιμάσουν μια γεύση μαρμελάδας, το προϊόν τους άρεσε καλύτερα όταν υπήρχαν έξι γεύσεις για να επιλέξουν κι όχι 36.Μη ξεχνάς:

Ευτυχία = στιγμές

The post 5 πράγματα που δεν περίμενες ότι μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα