4 λόγοι για να προσλαμβάνεις περισσότερο σίδηρο και βιταμίνες

18:31 27/9/2014 - Πηγή: iPop

Ο οργανισμός σου χρειάζεται τις απαραίτητες ουσίες για να λειτουργεί σωστά. Περισσότερο σίδηρο και βιταμίνες είναι απαραίτητα, σε πολλές περιπτώσεις.

Σαν έφηβοι και μικρά παιδιά, αρκετοί χρειάστηκε να πάρουν αμπούλες σιδήρου. Μπλιαχ! Μπορεί να ήσουν και εσύ ένας απ’αυτούς. Αν δεν ήσουν, τότε να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό, πίστεψε μας. Μια απαίσια γεύση, αλλά μια πεντανόστιμη ουσία για τον οργανισμό και την υγεία μας. Σε διάφορες περιπτώσεις χρειαζόμαστε περισσότερο σίδηρο και βιταμίνες. Ποιες είναι αυτές;

Στρες

Το στρες καταναλώνει πολύ γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό ουσίες του σώματος

μας. Φρόντισε ο οργανισμός σου, να έχει τις απαραίτητες ποσότητες Βιταμίνης C, καθώς αυτή κατασπαράζεται πιο γρήγορα και περισσότερο από τις υπόλοιπες. Πορτοκάλια σε στερεή ή και υγρή μορφή χυμού είναι η καλύτερη πρόταση.

Αλλεργίες

Όταν είσαι αλλεργικός σε συγκεκριμένα φαγώσιμα, τα οποία είναι απαραίτητα για την απόκτηση θρεπτικών συστατικών, πρέπει να βρεις εναλλακτικές μορφές απόκτησης βιταμινών και σιδήρου. Η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις με έναν διατροφολόγο, έτσι ώστε να φτιάξετε την κατάλληλη δίαιτα.

Vegeterian

Αν είσαι vegeterian μπορεί να κάνεις τεράστιο καλό στην υγεία σου, αλλά συγχρόνως πρέπει να είσαι σίγουρος πως παίρνεις τις κατάλληλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Γι’αυτό το λόγο η διατροφή σου, αν δεν είναι προσεγμένη, αντί να σου κάνει καλό, σου εξασθενεί τον οργανισμό.

Φάρμακα

Αν παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσεις την καθημερινή δόση θρεπτικών ουσιών. Μερικές αγωγές, απορροφούν περισσότερο σίδηρο και βιταμίνη και πρέπει να φροντίσεις να αποκτάς μεγαλύτερες ποσότητες, έτσι ώστε να σου μένουν αρκετές για τον οργανισμό σου.

The post 4 λόγοι για να προσλαμβάνεις περισσότερο σίδηρο και βιταμίνες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα