«Ζωντάνεψε» η ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του Α. Παπανδρέου στο Πνευματικό Κέντρο

20:17 18/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου θα «φιλοξενείται» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που έχει οργανώσει το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου και επιμεληθεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Η

έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου παρουσία παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και πολιτών που επιθυμούσαν να ξαναθυμηθούν ή ακόμα και να γνωρίσουν ιστορικά γεγονότα για την πορεία της εδραίωσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η ιστορικός και πολιτική επιστήμονας Κατερίνα Βαρελά ως υπέυθυνη του Ιδρύματος τόνισε:

«Η έκθεση που παρουσιάζεται εδώ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού άλλη μια φορά γίνεται σαφές ότι η ελληνική περιφέρεια δεν ξεχνά, τιμά τον άνθρωπο που με την πολιτική του άλλαξε την Ελλάδα. Τον πολιτικό – που δίκαια νομίζω- ως σήμερα θεωρείται από τον ελληνικό λαό ως ο επιτυχέστερος πρωθυπουργός. Ο λόγος που ο Ανδρέας Παπανδρεού είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της μεταπολεμικής Ελλάδας επειδή ενσάρκωσε τα οράματα –πρόβαλε και πάλεψε για τα αιτήματα του ελληνικού λαού, και πολλά από αυτά – ένα μεγάλο μέρος- κατάφερε να τα υλοποιήσει όταν έγινε πρωθυπουργός». Για το όραμα του ιδρύματος η κ. Βαρελά ανέφερε:

«Όραμα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο εμπλουτισμός του δημοσίου διαλόγου, η ενθάρρυνση του πολίτη για συμμετοχή και δράση στα πολιτικά δρώμενα, και η συμβολή του στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, μιας κοινωνίας πολιτών. Επίσης σκοπός του Ιδρύματος είναι και η συμβολή στην ποιοτική αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδας, με κύριο άξονα τις προσεγγίσεις που αφορούν στην οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό, με επίκεντρο τον Πολίτη, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Ο κ. Πετσάλνικος, πρώην πρόεδρος της Βουλής κατά την ομιλία του τόνισε πως η έκθεση δημιουργήθηκε για την αποκατάσταση της αλήθειας ιδιάιτερα το τελευταίο διάστημα ανιστόρητοι ισχυρισμοί, εσκεμμένη παρερμηνεία, εμπαθείς επιθέσεις στοχεύουν στην απαξίωση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και της πορείας του κινήματος». Η έκθεση, είπε ο κ. Πετσάλνικος, «αποτελείται από τέσσερις ενότητες σχεδιάστηκε ώστε μέσα από κείμενα, έγγραφα, φωτογραφίες, δημοσιεύματα, αφίσες και άλλα υλικά από τα αρχεία των ιδρυμάτων Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου να διαμορφώνεται ένα ψηφιδωτό από το οποίο θα αναδυκνείονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα