«Ζεστό χρήμα» θα εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ

15:32 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από τα τέλη αποχέτευσης που καλούνται πλέον να πληρώσουν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο 4483/31-7-2017. Την απόφαση έλαβε σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και αφορά περίπου 500 ακίνητα του δημοσίου στο δήμο Βόλου. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Σαββάκης, το Δ.Σ. δεν μπορούσε παρά να συμμορφωθεί με το τι προβλέπει ο νόμος. Σημειώνεται πάντως ότι τα χρέη μερικών ΝΠΔΔ

αναφορικά με τα τέλη ύδρευσης παραμένουν απλήρωτα και συνεχώς γίνονται ρυθμίσεις.

Επιπλέον στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να βεβαιωθούν στην οικεία ΔΟΥ χρέη προς την επιχείρηση, 4.000 περίπου οφειλετών που ξεπερνούν τα 293,47 ευρώ. “Είναι το τελευταίο μέτρο που λαμβάνουμε για να αποπληρωθούν τα χρέη. Οι καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούν να το επιθυμούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, ειδικά τώρα που ισχύει και η ρύθμιση των 100 δόσεων” εξήγησε ο κ. Σαββάκης.
Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ο διαγωνισμός κατακύρωσης της επίδοσης λογαριασμών στα ΕΛΤΑ που έκαναν προσφορά για 291.000 ευρώ το χρόνο.

Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού υδρομέτρων

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Σαββάκη να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αγορά υδρομέτρων και σε αυτόν να συμπεριληφθεί και η προμήθεια μερικών υδρομέτρων που θα δίνουν αυτόματη ένδειξη της κατανάλωσης του νερού. Τα συγκεκριμένα υδρόμετρα θα τοποθετηθούν πιλοτικά στην περιοχή του Κατηχωρίου που είναι δύσβατη και δύσκολο να πηγαίνει συνεργείο να κάνει μετρήσεις. Αν το πείραμα πετύχει θα γίνει γενικευμένη χρήση τέτοιων υδρομέτρων, ανέφερε ο κ. Σαβάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα