Ζάκυνθος: Πρόγραμμα εορτασμού Αγ.Διονυσίου

14:19 16/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά το τριήμερο από 16 έως 19 Δεκεμβρίου 2017 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, συμπληρώνοντας συνάμα 300 έτη από της Μετακομιδής Αυτού (1717-2017), ως ακολούθως :

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η Επίσημη Κάθοδος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία με περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου

μέσα στο Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Αναστάσιμος Πατριαρχικός Εσπερινός, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ιερά Αγρυπνία.
Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.
Την ίδια ημέρα, ώρα 11 το πρωί (καιρού επιτρέποντος) θα γίνει η Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των περιοχών Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα