Ζάκυνθος-Δ.Γιοργάνος: Οργή και αγανάκτηση γονέων και μαθητών για τα σκουπίδια

15:57 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εισαγγελέα Ζακύνθου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προσέφυγε σήμερα το πρωί, η τοπική Ένωση Γονέων του νησιού, με αφορμή τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία, από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί, εδώ ένα μήνα, περίπου.

Οι γονείς δηλώνουν αγανακτισμένοι και ζητούν από τη δημοτική αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα να ενεργήσουν τα δέοντα για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που ήρθε και «έδεσε» με τις πλημμύρες και τις καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ζακύνθου. «Για πολλοστή φορά γινόμαστε θεατές μιας ακόμη παράστασης του ‘’θεάτρου του παραλόγου’’ για την εικόνα του νησιού, μέσα στα σκουπίδια, γεγονός, τραγικό και συνάμα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ειδικότερα την υγεία των μαθητών», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζακύνθου, Διονύσης Γιοργάνος.
Όπως αναφέρει, «την προ ημερών πρωτοβουλία των αρμοδίων αρχών και εμπλεκόμενων φορέων να απομακρυνθούν τα σκουπίδια, τουλάχιστον από τα σχολεία, δεν τη είδαμε ποτέ να πραγματοποιείται», προσθέτοντας, πως, «θέλουμε να δηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε την οργή, την αγανάκτησή που νιώθουμε για το πρόβλημα που ταλανίζει το νησί και λαμβάνει εξέχουσα θέση στην κλίμακα της σοβαρότητας και επικινδυνότητας».
Τέλος, σχετικό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων, καθιστά όλους τους αρμόδιους, επί τους θέματος, «ως υπεύθυνους για ότι αρνητικό προκύψει από τα παιδιά και τους γονείς, που δεν έχει να κάνει με την παιδεία και τον πολιτισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα