Ζ. Γκράμπριελ: Να δώσουμε το μήνυμα ότι οι επενδύσεις είναι πιο σημαντικές από τη λιτότητα

21:24 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Γερμανία πρέπει να στείλει τo μήνυμα ότι οι επενδύσεις είναι πιο σημαντικές από τη λιτότητα, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επισήμανε ότι για να μεταφέρει το μήνυμα του αυτό, το Βερολίνο θα πρέπει να προσφερθεί να αυξήσει περαιτέρω την συνεισφορά του στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως υποστήριξε, η γερμανική οικονομία θα επωφεληθεί σημαντικά από την άνοδο του επιπέδου επενδύσεων στην Ευρώπη.

Έξι μήνες πριν από τις

γερμανικές εκλογές, τα σχόλια του Γκάμπριελ αποτελούν μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν να διαχωρίσουν την θέση τους από την τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, που υποστηρίζουν οι συντηρητικοί της Μέρκελ.

«Κάθε ευρώ που διαθέτουμε στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό επιστρέφει πίσω σε εμάς αρκετές φορές, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο», υπογραμμίζει στο άρθρο του ο Γερμανός ΥΠΕΞ, σύμφωνα με απόσπασμα του άρθρου που προδημοσιεύεται στον
ιστότοπο της εφημερίδας.

Παράλληλα ο Γκάμπριελ επέκρινε τους συντηρητικούς ότι κηρύττουν την λιτότητα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στους ευρωπαίους εταίρους, ενώ η ίδια η Γερμανία πέτυχε να μεταρρυθμίσει την ίδια της οικονομία μόνο μετά τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων και την αύξηση των δημόσιων ελλειμμάτων της χώρας.

Το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής ήταν μια οικονομικά ισχυρή Γερμανία που σήμερα είναι ικανή να τηρήσει εύκολα τους δημοσιονομικούς κανόνες και να μειώσει τον δανεισμό της, συμπλήρωσε ο Γκάμπριελ.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα