Υπομονή από σήμερα στο Ηράκλειο

10:08 8/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στο Ηράκλειο, λόγω των έργων ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, που ξεκινούν με εντατικούς ρυθμούς, με τους οδηγούς να «οπλίζονται» με υπομονή.

Μεταξύ άλλων, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ίδης και σε τμήματα των οδών Καλοκαιρινού και Ψαρομηλίγκων. Μετατρέπονται από μονής σε διπλής κατεύθυνσης οι οδοί, Γιαμαλάκη, Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως. Επιπλέον αντιδρομείται η οδός Αβέρωφ, με κατεύθυνση από την πλατεία Ελευθερίας

προς την πλατεία Κορνάρου.
Επί ποδός βρίσκονται Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, και την αποτροπή στάθμευσης σε αυτούς τους δρόμους.
Την κατανόηση, την υπομονή και τη συνεργασία των δημοτών ζητεί ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Όπως αναφέρει, παρ’ ότι προβλέπονται εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης από και προς το κέντρο, ειδικά το πρώτο διάστημα, θα υπάρξει ταλαιπωρία για την οποία καταβάλλονται προσπάθειες να είναι η μικρότερη δυνατή. Επίσης τονίζει, πως η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή σε κριτική αλλά και σε προτάσεις, που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην άμβλυνση όποιων προβλημάτων προκύψουν.
Από σήμερα ξεκίνησαν και τα δρομολόγια των μίνι μπας, τα οποία μεταφέρουν δωρεάν στο κέντρο της πόλης το επιβατικό κοινό. Δύο τα δρομολόγια που ξεκινούν από τις 7 το πρωί, το ένα έχει αφετηρία το λιμάνι του Ηρακλείου με 13 στάσεις κατά μήκος της διαδρομής, και το άλλο το παγκρήτιο στάδιο με 17 στάσεις. Θα ολοκληρώνονται στις 11 το βράδυ και προβλέπεται να εκτελούνται ανά 20 λεπτά.
Τα έργα στο κέντρο της πόλης, φέρνουν τροποποιήσεις και στα υφιστάμενα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ και συγκεκριμένα στις γραμμές Αεροδρόμιο – Γιόφυρο και Λιμάνι – Μασταμπάς – Σκαλάνι – Μεσαμπελιές – Αγία Αικατερίνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα