Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου λόγω δολαρίου, παγκόσμιας υπερπροσφοράς

10:54 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τιμές του μαύρου χρυσού κινούνταν ελαφρώς χαμηλότερα την Παρασκευή με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση στην ενίσχυση του δολαρίου και στη προειδοποίηση του Ρώσου υπουργού ενέργειας για υπερπροσφορά πετρελαίου που θα διαρκέσει για μεγαλύτερο διάστημα πέρα από τα μέσα του 2017.

H ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού κύριων νομισμάτων το τελευταίο διάστημα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου

που τιμολογούνται σε αμερικανικό νόμισμα γιατί καθιστά πιο ακριβές τις εισαγωγές καυσίμων σε χώρες με άλλα νομίσματα.

Ο υπουργός ενέργειας Alexander Novak δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου είναι της τάξης των 1,5 εκ. βαρελιών ημερησίως και ίσως δεν εξαλειφθεί μέχρι τα μέσα του 2017.

«(Η προοπτική ότι η αγορά δεν θα εξισορροπήσει μέχρι τα μέσα του 2017) είναι μια αισιόδοξη πρόβλεψη καθώς η υπερπροσφορά επιμένει και η μείωση των όγκων παραγωγής είναι πιο αργή απ’ ότι οι αναλυτές ανέμεναν,» τόνισε ο Novak.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του πετρελαίου τύπου μπρέντ παράδοσης Ιουλίου υποχωρούσε 0,89% στα 47,65 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου ήταν κάτω 1,16% στα 46,14 δολάρια.

Μερικοί αναλυτές εκτιμούσαν, σύμφωνα με το Ρώϋτερς, ότι η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου θα ήταν ταχύτερη αν δεν υπήρχε η μείωση της παραγωγής στη Βόρειο Αμερική.

The post Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου λόγω δολαρίου, παγκόσμιας υπερπροσφοράς appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα