ΥπΕξ: Στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα – Κύμα αντιδράσεων για τη στάση της Άγκυρας (video)

17:03 2/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιμένει η Άγκυρα στις πάγιες θέσεις της για το Αιγαίο, και χθες το τουρκικό ΥΠΕΞ μίλησε εκ νέου για ζήτημα «κυριότητας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ». Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας,

που υπενθύμισε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. «Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα» τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίδρασή τους.

«Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του υπουργείου Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα