Υπ. ΨΗΠΤΕ: Η ΝΔ και πάλι στο ρόλο της «Ηχούς των Καναλαρχών»

23:38 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα διαμάχη για τις τηλεοπτικές άδειες ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. «Η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ είναι ο ρόλος της ως «Ηχούς των Καναλαρχών»» σχολίασαν πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος, που ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ

«δεν είναι κάτι υπερβολικό».

«Το ίδιο απόγευμα, σημειώνει το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής η ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν. Προφανώς, μετά από ένα «διάλειμμα ολίγων λεπτών», η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο» καταλήγουν οι πηγές του υπουργείου.

Νωρίτερα το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί πως αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή» αναφερόταν στην ανακοίνωση.

N. Παππάς: Θετική η μετακίνηση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα