Ξεσηκωμός σε Γαλάρο-Αγ.Μαρίνα για τα σκουπίδια – Αντιδράσεις για Λίβα

15:02 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην περιοχή του Γαλάρου πραγματοποιείται από σήμερα το πρωί, προκειμένου να εμποδίσουν την εγκατάσταση του εξοπλισμού της ενδιάμεσης λύσης για την διαχείριση των σκουπιδιών στην εν λόγω περιοχή. Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί σχετική απόφαση της διοίκησης του τοπικού ΦΟΣΔΑ για την προσωρινή λειτουργία της κινητής μονάδας διαλογής των σκουπιδιών στο Γαλάρο. Όπως ενημέρωσε κάτοικος της περιοχής που συμμετέχει στον αποκλεισμό του χώρου, οι συγκεντρωμένοι είναι

αποφασισμένοι, με τα αγροτικά τους οχήματα-και όχι μόνο-να μην επιτρέψουν στην δημοτική αρχή και τον ΦοΔΣΑ την πρόσβαση στην συγκεκριμένη περιοχή.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο γγ αποκεντρωμένης διοίκησης Δυτ. Ελλάδας-Πελλοποννήσου-Ιονίου Διον. Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε ότι η ενδιάμεση λύση της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν πρόκειται να επιφέρει οποιαδήποτε επιβάρυνση στην περιοχή και το περιβάλλον εάν τηρηθούν οι όροι της σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων .

Η υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Ζάκυνθο έχει περιέλθει σε νέο αδιέξοδο μετά την αναδίπλωση της δημοτικής αρχής αναφορικά με την αναβολή της εγκατάσταση της ενδιάμεσης λύσης στη περιοχή του Λίβα και την επιλογή για προσωρινή λειτουργία της μονάδας στο Γαλάρο, δήλωσε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου για την προστασία του Βραχιώνα, στην περιοχή του Κατασταρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Λευτ. Νιοτόπουλος.

Η εγκατάσταση της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών στο Λίβα, (σ.σ. με δεδομένες τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής του Κατασταρίου), εκτίμησε ότι απαιτεί χρονικό διάστημα ενός χρόνου, καθώς οι τεχνικές απαιτήσεις είναι ιδιαιτέρως αυστηρές, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης-φωτό: από συνέλευση κατοίκων στο Καταστάρι

Keywords
Τυχαία Θέματα