Ξεκίνησε η ανέγερση του σχολείου

09:09 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε στον χώρο και ολοκλήρωσε την περίφραξη του οικοπέδου.

Το νέο βιοκλιματικό τριώροφο δημοτικό σχολείο θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών και περιλαμβάνει, 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο, αίθουσες εργαστηρίων, ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο που καλύπτει

όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες, που σήμερα καλύπτονται σε δυο διαφορετικά κτίρια.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, που επισκέφθηκε το χώρο σε δηλώσεις του τόνισε: «Όπως δεσμευτήκαμε έτσι και έγινε. Η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου ξεκίνησε άμεσα κι ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο σχολικής στέγης για το Γάζι, ξεκινάει. Στόχος μας είναι να έχουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο ένα ακόμα άριστο βιοκλιματικό σχολικό κτίριο για τους μικρούς μαθητές της πόλης μας, και με την στενή παρακολούθηση των υπηρεσιών μας, είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα