Ξάνθη:Στάθης Γιαννακίδης: Μέχρι το Σεπτέμβριο θέλουμε να έχουμε περάσει τον κύριο όγκο των εξαγγελιών και των μεταρρυθμίσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση

10:47 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση στρέφεται με παρά πολλές κινήσεις τον τελευταίο καιρό στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη και για να αποδώσουν στο διάστημα του ενός έτους οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες περνά δύο με τρία νομοσχέδια την εβδομάδα.

Μέχρι το Σεπτέμβρη στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει τον κύριο όγκο των

εξαγγελιών και των μεταρρυθμίσεων που έχει σχεδιάσει, προκειμένου να αρχίσουν τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από τους επτά πυλώνες που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανθρωπιστική κρίση, όπου τόνισε ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα η κυβέρνηση, για να προχωρήσει αμέσως στο δεύτερο πιο κομβικό σημείο της πολιτικής της, που είναι το κομμάτι της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας ώστε να μπορεί να βγει η χώρα από το τέλμα της κρίσης. Σημείωσε με έμφαση ότι το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ήταν αυτό για την ανθρωπιστική κρίση.
Για τον εκλογικό νόμο σημείωσε ότι η απλή αναλογική ήταν ένα αίτημα της αριστεράς για πολλά χρόνια όμως δεν πέρασε ποτέ στην πράξη απὀ τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στην συζήτηση αυτή ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε αρχικά καλές προθέσεις, τελικά επέλεξε μαζί με το Ποτάμι να είναι η ουρά της ΝΔ. Για την συνταγματική αναθεώρηση πρόσθεσε πως είναι μια διαδικασία που θα γίνει με την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας και των τοπικών φορέων. Θα είναι μια διαδικασία ανοιχτή που πρέπει να έχει μεγάλη συμμετοχή η κοινωνία και περιμένουν τις θέσεις και των άλλων κομμάτων για να δουν αν υπάρχουν και που υπάρχουν συγκλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα