Ξάνθη – Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Όταν θέλει ο Θεός, μπορούν πραγματικά να γίνουν θαύματα

21:17 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, φιλοξενείται από την Πέμπτη 9 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, η έκθεση φωτογραφίας «Ίμβρος – Μνήμη», η οποία διοργανώθηκε από τον ελληνοτουρκικό σύλλογο Δάφνη-Defne. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 στο

Σισμανόγλειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ίμβρος-Μνήμη», όπου παρευρέθηκαν πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου που θέλησε να ανακαλύψει την ιστορία του νησιού από το χθες μέχρι το σήμερα.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελο Σέκερη, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της έκθεσης και ευχαρίστησε όλους όσους με την παρουσία τους έδωσαν ζωή στην έκθεση αυτή.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Yalım Eralp, πρόεδρος του ελληνοτουρκικού συλλόγου Δάφνη- Defne. Στην ομιλία του ο κ. Yalım Eralp τόνισε ότι η Ίμβρος είναι το μεγαλύτερο νησί της Τουρκίας αλλά συνάμα και το πιο πονεμένο. Το καταστατικό που αναγνώριζε την αυτονομία της καταργήθηκε το 1927 κι έκτοτε το νησί βίωσε μια πραγματική τραγωδία και οι κάτοικοι του δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα