Βράβευση Β. Χρυσανθίδη για την προσφορά του στο μπάσκετ

00:41 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεχωριστό ήταν το βράδυ της Κυριακής για τον Βασίλη Χρυσανθίδη που τιμήθηκε για την προσφορά του στο μπάσκετ από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Η αναγνώριση από τους επαγγελματίες προπονητές του μπάσκετ σε έναν άνθρωπου που υπηρετεί το άθλημα μια… ολόκληρη ζωή. Ο σύνδεσμος προπονητών απονέμει κάθε χρόνο τιμητικές διακρίσεις σε εκλεκτές προσωπικότητες για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και

την Ελληνική Κοινωνία και φέτος τιμήθηκαν οι Γιώργος Οικονόμου, Βασίλης Χρυσανθίδης και ο Σύλλογος «Στοργή».

«Ιδιαίτερη η σημερινή μέρα για μένα και την οικογένεια μου καθόσον ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Μπάσκετ (ΣΕΠΚ) με βράβευσε ως μία από τις τρεις εξέχουσες προσωπικότητες της Βορείου Ελλάδος για την συνολική μου προσφορά στο άθλημα της καλαθόσφαιρας» σχολίασε ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος ξεκίνησε το άθλημα του μπάσκετ το 1973 από τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό και αγωνίσθηκε επί μια εικοσαετία με μεγάλη επιτυχία στις μεγαλύτερες κατηγορίες των Εθνικών πρωταθλημάτων της Ελλάδας Α1, Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας με τις φανέλες των ομάδων Γ.Α.Σ Κομοτηνής, Αθλητικός Όμιλος Σερρών, Θύελλα Σερρών και Αθλητική Ένωση Σερρών.

Ο Βασίλης Χρυσανθίδης ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Θύελλας Σερρών (μετέπειτα Α.Ε.Σ) που την αγωνιστική περίοδο 1984-1985 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας κερδίζοντας σε αγώνα μπαράζ την ΜΕΝΤ Θεσσαλονίκης και την επόμενη περίοδο (1985-1986) πήρε μέρος στην Α1 Εθνική κατηγορία με τον Βασίλη Χρυσανθίδη να καταλαμβάνει την 9η θέση στον πίνακα των σκόρερ στα δίποντα και την 8ηστα τρίποντα.

Ο Βασίλης Χρυσανθίδης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1984 και παραμένει προπονητής στο άθλημα που υπηρετεί πιστά εδώ και τόσα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα