Βόρειο Αιγαίο: Μαθητές απομακρυσμένων νησιών στο πρόγραμμα «Φιλοξενία» της Βουλής

11:12 12/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πρόγραμμα «Φιλοξενία» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές γυμνασίων των μικρών νησιών, του Αγίου Ευστρατίου, των Οινουσσών, των Ψαρών και των Φούρνων αλλά και των απομακρυσμένων γυμνασίων των άλλων νησιών. Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά από αίτημα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου προς το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία,

όπου επιλέχτηκε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Φιλοξενία”.

Το πρόγραμμα “Φιλοξενία” δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Βουλή των Ελλήνων, τη λειτουργία και το έργο της, το κτίριο και να δούνε τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε αυτό. Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθούν πολιτιστικούς και ιστορικούς τόπους της πρωτεύουσας και να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της Αθήνας.

Στο πρόγραμμα φιλοξενίας συμμετέχουν όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα οποία λειτουργεί μόνο ένα Γυμνάσιο (Άγιος Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά και Φούρνοι) μαζί με τους μαθητές των Λυκειακών τάξεων και τους προβλεπόμενους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Μέχρι 47 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από το πιο απομακρυσμένο Γυμνάσιο των άλλων νησιών (Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), με τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς. Αν οι μαθητές της Γ΄ τάξης αυτών των σχολείων είναι πολύ λιγότεροι μπορεί να συμμετάσχουν και μαθητές από τις άλλες τάξεις του σχολείου ή από άλλο απομακρυσμένο Γυμνάσιο του νησιού. Από τα νησιά αυτά θα συμμετάσχουν οι μαθητές των εξής σχολείων:

Από τη Λέσβο τη Γυμνάσιο Άντισσας, από τη Λήμνο το Γυμνάσιο Μούδρου.

Από τη Σάμο το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου, από την Ικαρία το Γυμνάσιο Ραχών.

Από τη Χίο το Γυμνάσιο Βολισσού και για να συμπληρωθεί ο αριθμός των μαθητών και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Καρδαμύλων. Έτσι συνολικά δέκα Γυμνάσια θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Φιλοξενία”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαΐου. Η φιλοξενία των μαθητών θα ξεκινά, ανάλογα με τα συγκοινωνιακά δεδομένα, Πέμπτη και θα ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Επισημαίνεται ότι το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων αναλαμβάνει πλήρως την οργάνωση της φιλοξενίας και καλύπτει όλα τα έξοδά της (μετακινήσεις, ξενοδοχείο, σίτιση, πολιτιστικές εκδηλώσεις).

Keywords
Τυχαία Θέματα