Βόρειο Αιγαίο: Επικίνδυνη η αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής στα νησιά για λογαριασμό της FRAPORT

10:34 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακάλυπτη θα είναι από το Σάββατο 1η Απριλίου η πυροσβεστική υπηρεσία στα νησιά καθώς στη διάθεση της fraport τίθενται 34 πυροσβεστικοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και 38 στο αεροδρόμιο της Σάμου χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κάλυψη των τεράστιων κενών που αφήνουν αυτές οι μετακινήσεις στην πυροπροστασία ενόψει μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου

που ξεκινά σε ένα μήνα.

Όλη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι 65 μόνιμοι υπάλληλοι και από αυτούς μετακινούνται 30 άτομα στο αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης για την συγκρότηση του πυροσβεστικού κλιμακίου αεροδρομίου ενώ επιπλέον μετακινούνται τρεις υπάλληλοι από την Αθήνα και ένας από τη Χίο από τους λεγόμενους πενταετούς υποχρέωσης.

Αντίστοιχα στο αεροδρόμιο της Σάμου μετακινούνται 38 άτομα μεταξύ αυτών και 4 πυροσβεστικοί υπάλληλοι από τη Χίο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απογύμνωση της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων . Ιδιαίτερα στη Λέσβο από το Σάββατο, ημερομηνία μετακίνησης των υπαλλήλων στο αεροδρόμιο, να μη μπορούν πλέον να καλύψουν την 24ωρη λειτουργία τους Πυροσβεστικά Κλιμάκια όπως το Πλωμάρι και η Αγιάσος που μένουν χωρίς μόνιμο οδηγό στα πυροσβεστικά οχήματα.

Για όλη αυτή την κατάσταση ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος έχει ενημερώσει εγγράφως το αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος , αναλύοντας την κατάσταση και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, με το τελευταίο έγγραφο , σύμφωνα με πληροφορίες να αποστέλλεται την προηγούμενη Παρασκευή (24/3) χωρίς να έχει υπάρξει καμία απάντηση.

Ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και από την Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου.

Η κατάσταση έχει περιέλθει εις γνώση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος από το φθινόπωρο ενώ είχε απαντήσει τότε το αρχηγείο ότι οι θέσεις που μένουν κενές θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος με κατεπείγουσα επιστολή της στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη που κοινοποιείται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ζητά την αναστολή κάθε Διαταγής μετακίνησης υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος αφού η fraport δεν έχει ακόμα αναλάβει τα αεροδρόμια και δεν υπάρχουν οι δομές και οι προϋποθέσεις για να μετακινηθούν οι πυροσβέστες.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα