Βόλος: Πανελλαδική σύσκεψη συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

12:14 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θυμωμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα και πλέον ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου πανελλαδική σύσκεψη συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις τους.

Ειδικότερα

ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων Μαν. Ραλάκης επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται για μία νέα δυναμική κινητοποίηση μετά και τις επαφές που είχαν σύλλογοι σε 34 μεγάλες πόλεις, μετά τη συνάντηση που έγινε το καλοκαίρι στην Αθήνα.

«Τα προβλήματά μας είναι διαχρονικά και άλυτα και με το 4ο μνημόνιο θα μειωθεί το αφορολόγητο για τους συνταξιούχους , ενώ θέλουν να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο και όλα αυτά θα φέρουν τη ζωή μας άνω-κάτω. Εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες και τα απορρίπτουμε όλα αυτά και ζητάμε την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2008, την επαναφορά της 13ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ και δωρεάν υγεία για όλους, με πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός επισήμανε ότι με τη μείωση του αφορολόγητου θα χαθεί ακόμη μία σύνταξη ενώ παραμένουν τα προβλήματα στον τομέα της υγείας με τους συνταξιούχου να έχουν δυσκολίες πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα. «Σήμερα γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και χαράζουμε νέα δράση αγώνα. Δεν θα καθίσουμε φρόνιμα. Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα. Θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε για τις συντάξεις τις δικές μας, για την υγεία μας και για το μεροκάματο των παιδιών μας».

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι δυστυχώς ότι οι συνταξιούχοι δεν συμμετέχουν μαζικά. Αν το είχαν πράξει από το Σεπτέμβριο του 2016 που ξεκίνησε ο αγώνας, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα