Βόλος: Όχι στην καύση απορριμμάτων λέει η αντιπολίτευση

15:41 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία να δοθεί παράταση στην προθεσμία του έργου «Παροχή Υπηρεσιών συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης της ομάδας εργασίας του Δήμου για κατασκευή ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων Μαγνησίας».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός επισήμανε ότι το ποσό δεν πρέπει να το πληρώσει ο δήμος Βόλου, ήτοι οι πολίτες, αλλά ο ΣΥΔΙΣΑ ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο θέμα της ανακύκλωσης και δεν το ψηφίζει.

Από την πλευρά του ο

επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος επισήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο «μπαίνει μπουρλότο στο περιβάλλον με ευθύνη του Δήμου και της ΑΓΕΤ». Επιπλέον υπενθύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να μην δέχεται απόβλητα εταιρειών εκτός νομού ο ΣΥΔΙΣΑ, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΔΙΣΑ αποφάσισε διαφορετικά. «Είστε παραβάτες της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Τι κάνετε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. για την εφαρμογή των αποφάσεων του συμβουλίου?» ρώτησε τον κ. Μουλά, για να του απαντήσει ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ κ. Γανωτής ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι δεσμευτική, απλά γνωμοδοτική.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας επισήμανε ότι αν στο σχεδιασμό προβλέπεται καύση απορριμμάτων δεν πρέπει να δοθεί έγκριση και συμφώνησε με τον κ. Μιτζικό να μετακυλιστεί το κόστος της μελέτης και σε άλλους που δεν είναι μόνο ο Δήμος Βόλου, καταψηφίζοντας το θέμα. Αρνητικά ψήφισε και ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς και λευκό η α’ ελάσσονα μειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα