Να κινηθεί νομικά εναντίον του ΠΑΚΟΕ εξετάζει ο Δήμος Ν. Πηλίου

14:52 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά, προτίθεται να εξετάσει η δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, θεωρώντας ότι θίγεται από πρόσφατες ανακοινώσεις του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), για την καθαρότητα των ακτών κολύμβησης του Δήμου.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 22 Ιουλίου, το ΠΑΚΟΕ, ένας μη κερδοσκοπικός φορέας του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε αποτελέσματα μετρήσεων που – όπως αναφέρει – διενήργησε σε 15 σημεία του Παγασητικού, στο πλαίσιο πανελλήνιας έρευνας που διενεργεί.

Βάσει των μετρήσεων αυτών, το ΠΑΚΟΕ υποστηρίζει

πως σε μία από τις 15 ακτές, και συγκεκριμένα, στην παραλία της Κορώπης, καταγράφηκε ελαφρά μικροβιακή επιβάρυνση των νερών και άρα, η παραλία αυτή, είναι ακατάλληλη για κολύμβηση.

Τον ισχυρισμό αυτό, διαψεύδει ωστόσο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία απαντά ότι όλες οι επίσημες μετρήσεις, δημοσίων πιστοποιημένων φορέων, όπως είναι η Διεύθυνση Υγείας, καταδεικνύουν ότι ΟΛΕΣ οι παραλίες της Μαγνησίας είναι απόλυτα κατάλληλες για κολύμβηση.

Κατηγορηματικός ως προς αυτό είναι και δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Νικόλαος Φορτούνας, ο οποίος, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ τόνισε πως ούτε στην Κορώπη, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη παραλία του Δήμου, υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο του ΠΑΚΟΕ.

«Υπάρχουν επίσημες μετρήσεις, πιστοποιημένων φορέων. Δεν είναι δυνατόν, ο καθένας να παίρνει δείγματα και να τα αναλύει, άγνωστο πού και με υπό ποιες συνθήκες και προδιαγραφές» επισήμανε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, προσθέτοντας πως, αν όντως, το ΠΑΚΟΕ πήγε στην περιοχή και πήρε δείγματα, θα όφειλε – αν μη τι άλλο – να έχει έρθει σε επαφή με τη δημοτική Αρχή.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε πάντως, το θέμα και προκειμένου να αποκατασταθεί η δυσφήμιση που έχει υποστεί η περιοχή, καταμεσής της τουριστικής περιόδου, ο κ. Φορτούνας αναμένεται να ζητήσει από τη Διεύθυνση Υγείας να προχωρήσει σε νέες μετρήσεις στην Κορώπη, που – σημειωτέον – είναι μιας από τις παραλίες της Μαγνησίας που βραβεύτηκε με «Γαλάζια Σημαία».

Το θέμα θα έρθει δε, προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή, και δεν αποκλείεται ο Δήμος να κινηθεί και δικαστικά ως προς την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες αντιδράσεις γύρω από μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, έχουν προκληθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου ήδη, Δήμοι έχουν κινηθεί δικαστικά, ενώ ζητούν να υπάρξει παρέμβαση και των Περιφερειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα