Βόλος: Μήνυση και αγωγή κατά Μπέου από τον Άγγ. Αγριαφιώτη

13:13 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυση για παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου κατέθεσε σήμερα, στην Εισαγγελία Βόλου, ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, κ. Άγγελος Αγραφιώτης κατά του Αχιλλέα Μπέου και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Η υπόθεση αφορά στην χρήση, από τον κ. Μπέο, στοιχείων που – σύμφωνα με τον κ. Αγραφιώτη – αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο, και τα οποία συμπεριέλαβε σε απολογητικό του υπόμνημα για υπόθεση εξύβρισης και

συκοφαντικής δυσφήμισης ύστερα από μήνυση του πρώην προέδρου του Ορφανοτροφείου.

Ο κ. Αγραφιώτης με τον δικηγόρο του, κ. Απόστολο Ψωμά παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μετά την υποβολή της μήνυσης, τονίζοντας πως η παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφορά όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και σε άλλους πολίτες του Βόλου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Αγραφιώτης, προκειμένου ο τελών σε αργία δήμαρχος, να δικαιολογήσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον του σε τηλεοπτική εκπομπή, επισύναψε στο απολογητικό του υπόμνημα, φωτογραφία σελίδας του βιβλίου του Αρχείου Ποινικών Υποθέσεων του Πρωτοδικείου Βόλου, στην οποία φαίνεται ότι ο κ. Αγραφιώτης είχε παραπεμφθεί σε δίκη το 2006, κατά την οποία, ωστόσο, αθωώθηκε.

Στην εν λόγω φωτογραφία, εκτός των στοιχείων του κ. Αγραφιώτη φαίνονται και τα στοιχεία άλλων πολιτών, που αναγράφονται στην ίδια σελίδα και αφορούν επίσης, δικαστικές τους υποθέσεις, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί κατάφορη παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Εκτός αυτού, όπως τονίστηκε, γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα για τον τρόπο που «εξασφαλίστηκε» η εν λόγω φωτογραφία, δεδομένου ότι πρόσβαση στο αρχείο έχουν ελάχιστα άτομα.

Τόσο ο κ. Αγραφιώτης, όσο και ο κ. Ψωμάς ξεκαθάρισαν ότι οι υπόνοιές τους δεν πέφτουν σε υπαλλήλους, αλλά εκτιμούν πως κάποιος άλλος, ενεργώντας για λογαριασμό του κ. Μπέου, εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη προσωπικού των Δικαστηρίων και τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων και υπέκλεψε παρανόμως τα στοιχεία, φωτογραφίζοντάς τα από κινητό τηλέφωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα