Βόλος: Λήξη συναγερμού για την κακοκαιρία – Παραμένουν τα προβλήματα

05:53 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στη νύχτα της Τετάρτης 11/01 φαίνεται πως σήμανε λήξη της κακοκαιρίας και στη Μαγνησία, που ξεκίνησε με έντονο κρύο την παραμονή των Φώτων (05/01) και συνέχισε με πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων, ιδιαίτερα στα νησιά των Σποράδων, Σκόπελο και Αλόννησο.

Από τις 7 περίπου χθες το βράδυ (11/01) και ύστερα από 15 περίπου ώρες έντονης και συνεχούς χιονόπτωσης σταμάτησε να χιονίζει στο Νομό. Αυτό θα διευκολύνει τον αποχιονισμό των δρόμων, που κατά τη χθεσινή μέρα ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Οι προσπάθειες

χθες, εστιάστηκαν στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, τα οποία παρέμειναν ανοιχτά, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, με την προϋπόθεση βέβαια, της χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας, που στον Βόλο θα φθάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά των Σποράδων τους 7 βαθμούς, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για βροχή, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Παναγιώτης Κουκουβίνος, από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και επικρατήσουν και αύριο – ίσως με λίγο πιο έντονη συννεφιά, ενώ βροχές φαίνονται στον μετεωρολογικό ορίζοντα από την Δευτέρα.

Ανησυχία πάντως, μήπως μετά το λιώσιμο του μεγάλου όγκου του χιονιού, ακολουθήσουν κατολισθήσεις ή και πλημμύρες σε κάποιες περιοχές (αν το λιώσιμο συνοδευτεί με βροχή).

Να σημειωθεί πως, στην Σκόπελο και την Αλόννησο αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και –κατά συνέπεια- και της υδροδότησης.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, το ίδιο και το Πανεπιστήμιο. Δεν αποκλείεται δε, να μην ανοίξουν ούτε αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα συνεργεία, να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης, αλλά και να καθαριστούν εντελώς, τα προαύλια από το χιόνι και τον πάγο που τα έχει καλύψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα