Βόλος: Αντιπαραθέσεις για αποτεφρωτήριο – κοιμητήρια

19:08 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ
Σκληρή κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή Π. Σκοτινιώτη, άσκησε ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος με αφορμή επερώτηση της Επιλογής Ευθύνης για το αποτεφρωτήριο στον Κούκο αλλά και επερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Θεολόγη Διαμαντένια, για τον τιμοκατάλογο που ίσχυε για τις ταφές στο κοιμητήριο της Ν. Αγχιάλου.

Αναφορικά με το αποτεφρωτήριο ο κ. Στεφόπουλος είπε ότι εκπονείται περιβαλλοντική μελέτη για το ίδιο το Κοιμητήριο και από τη στιγμή που δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας επίσημα, δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για αποτεφρωτήριο. Σε ότι αφορά στο κοιμητήριο της
Ν. Αγχιάλου, εξαπέλυσε πυρά για τον τιμοκατάλογο που είχε αποφασιστεί το 2013 και το 2014, όταν η δημοτική αρχή τότε, είχε πενταπλασσιάσει το ετήσιο παράβολο χωρίς να ενημερώσει τους κατοίκους, που τώρα αντιδρούν που τους ζητούν τα χρήματα οι υπηρεσίες, ακόμη και αναδρομικά.Ο κ. Διαμαντένιας ανέφερε ότι πριν τον Καλλικράτη καταβάλλονταν 20 ευρώ για κάθε μνήμα – ετήσιο τέλος. » Καθυστέρησε να εκδοθεί ο τελικός χρεωστικός πίνακας. Η πρώην Δ.Α. πήγε το τέλος στα 100ευρώ. Εγώ δεν το ψήφισα. Πως ζητάτε χρήματα όταν δεν είναι ανταποδοτικές οι υπηρεσίες, καθώς δεν υπάρχει ούτε καθαριότητα ούτε φύλαξη. Δεν γίνεται να καταβληθούν αυτά τα χρήματα». Επιπλέον ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί 700 υπογραφές κατοίκων που ζητούν να μειωθούν τα τέλη.Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, ζήτησε το λόγο τονίζοντας προς τον Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν της δόθηκε ο λόγος επισήμανε στον κ. Μουλά ότι η δημοτική αρχή πρέπει να απαντά το αργότερο σε ένα μήνα στις επερωτήσεις. Δείχνει άμυνα η επιθετικότητά σας. Έχετε την τακτική να μην απαντάτε στις επερωτήσεις. Δεν απαντάτε συγκεκριμένα. Σκοπίμως απομακρύνεστε από ερωτήματα. Θα εξετάσουμε τις απαντήσεις που δώσατε σήμερα εγγράφως μετά από μήνες, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε ή θα προσφύγουμε αρμοδίως».
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος, Αντιπαραθέσεις,volos, antiparatheseis