Βόλος; Ανανέωση συμβάσεων απασχολούμενων στον Δήμο

16:09 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τροποποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου ώστε να περιλάβει 90 νέες θέσεις μονίμων για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου. Επιπλέον θα συνεχίσουν να απασχολούνται οι 80 συμβασιούχοι στην Καθαριότητα και σε άλλα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις του νέου νόμου. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην έκτακτη συνεδρίασή του.

Ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου επισήμανε ότι ο δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα να απασχολήσει

90 άτομα μόνιμο προσωπικό και ευχαρίστησε τους συμβασιούχους για την καλή συνεργασία τους την περίοδο των κινητοποιήσεων που συνέβαλλαν να κρατηθεί η πόλη καθαρή. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι θα βρει τρόπο για να αποζημιωθούν για το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της λήξης της σύμβασής τους με την έναρξη της νέας, αύριο 7 Ιουλίου 2017.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με βάση τις ανάγκες κάθε δήμου. Ωστόσο είπε ότι όλα αυτά προσκρούουν στην επιτροπεία των μνημονίων και κατήγγειλε την κυβέρνηση λέγοντας ότι εφαρμόζει άλλες πρακτικές , ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι δίνεται η ευκαιρία να εξακολουθήσουν να εργάζονται οι συμβασιούχοι και μέσω ΑΣΕΠ να γίνουν αορίστου χρόνου.
Η ίδια χαρακτήρισε θετικό που θα ενισχυθεί με προσωπικό ο Δήμος και τόνισε ότι με τις προσλήψεις θα ανανεωθεί και η ηλικιακή σύνθεση των υπαλλήλων. Τέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει στους δήμους τη δυνατότητα να προσλάβουν όσους εργαζόμενους χρειάζονται.

Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη ο κ. Μιτζικός από τη στιγμή που ανοίγουν οι οργανικές θέσεις και είπε πως η καθαριότητα στην περιφέρεια «πάσχει».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος ανέφερε –μεταξύ άλλων- «σταθήκαμε δίπλα στους συμβασιούχους ζητώντας να γίνουν αορίστου χρόνου οι 90 εργαζόμενοι. Απέδωσαν οι αγώνες. Σήμερα πληρώνονται βάσει της ανταποδοτικότητας (στοιχείο ιδιωτικοποίησης) , ενώ αν ήταν αορίστου χρόνου θα πληρωνόταν από το κράτος», ενώ κατηγόρησε τους δημάρχους λέγοντας ότι στην πλειοψηφία τους κινούνται στην λογική των ιδιωτικοποιήσεων.

Κατήγγειλε πως τις ημέρες των κινητοποιήσεων διοργανώθηκε -σε ένα βαθμό-κατασταλτικός μηχανισμός εναντίον των εργαζομένων από τον Δήμο Βόλου και αναρωτήθηκε εάν έγινε ΕΔΕ εις βάρους του μόνιμου υπαλλήλου που τραυμάτισε με το μηχανάκι του την γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Εύη Καρυδάκη, για να μπει στο αμαξοστάσιο.
Απαντώντας ο κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι δεν θα γίνει ΕΔΕ καθώς το περιστατικό συνέβη εκτός υπηρεσίας και θα κινηθεί η όποια διαδικασία μόνο αν προβεί σε καταγγελία η κ. Καρυδάκη. Ο κ. Νάνος ζήτησε επίσης να μην ανεβαίνουν στα απορριμματοφόρα γυναίκες άνω των 40 ετών.
Ο κ. Γαργάλας υπερψήφισε την ανανέωση των συμβάσεων και για πολλοστή φορά παρατήρησε ότι υπάρχει αποδιοργάνωση των υπηρεσιών από τη στιγμή που ίσχυσε ο Καλλικράτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα