Βόλος: Αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο με τη νέα χρονιά

11:16 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτόνομα θα λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου από το 2018 και σύντομα προκηρύσσονται έξι προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών όπως επισήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός. Η αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ σε συνδυασμό με το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, θα αλλάξει τη φυσιογνωμία υποδοχής των ασθενών στο Νοσοκομείο. Θετικά αντιμετωπίζει την προοπτική της αυτόνομης λειτουργίας των ΤΕΠ ο πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας.

Ο

κ. Δραμητινός ανέφερε ότι η αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ αποτελούσε στόχο της διοίκησής του και τελευταία έλαβε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι θα γίνουν οι προσλήψεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ αυτών ειδικούς στην επειγοντολογία. Επισήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν οι κλινικές καθώς πλέον οι ασθενείς δεν θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς των κλινικών με το βαρύ φορτίο που έχουν, αλλά από τους γιατρούς του ΤΕΠ, έχοντας την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών. Ως δεύτερο όφελος ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι θα ελαφρυνθούν κατά πολύ οι «μάχιμες» κλινικές και οι γιατροί θα μπορέσουν να κάνουν πιο ήρεμα τη δουλειά τους για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου σύσκεψη στο Νοσοκομείο με όλους τους διευθυντές των τμημάτων, για τη δημιουργία του κανονισμού λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που στη συνέχεια θα έλθει για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Να μην είναι απλά μια εξαγγελία εντυπώσεων

Ο κ. Χαυτούρας τόνισε ότι η οργάνωση ενός αυτόνομου ΤΕΠ στα Νοσοκομεία αποτελεί διαχρονικό ζητούμενο από υγειονομικούς αλλά και την κοινωνία. “Στη Λάρισα που το επιχειρήσαμε δεν ευοδώθηκε γιατί δεν υπήρχαν γιατροί. Μακάρι να γίνουν οι προσλήψεις και να μην μείνουν στα λόγια” επισήμανε. Τόνισε ότι το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας που εγκαινιάστηκε με την ανάλογη δημοσιότητα στην ουσία λειτουργεί μόνο με μία νοσηλεύτρια και μέχρι τις 4 το απόγευμα. “Δεν είναι τμήμα σωστά οργανωμένο με γιατρό και νοσηλεύτριες. Οι ωραίοι χώροι και τα κρεβάτια δεν μπορούν να λειτουργήσουν από μόνα τους” τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα