Βόιο: Καστανογιορτή στην Δαμασκηνιά

13:26 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για 17η χρονιά θα πραγματοποιηθεί η «Καστανογιορτή» στη Δαμασκηνιά Βοΐου Κοζάνης, με διοργανωτές τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Δαμασκηνιωτών «Η Παναγία», με τη χορηγία του Δήμου Βοΐου και με την συμπαράσταση της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς. Η φετινή γιορτή έχει προγραμματιστεί για την προώθηση του τοπικού προϊόντος, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2.000 με επιτυχία, όπου πλήθος επισκεπτών κατακλύζουν την Δαμασκηνιά για να γευτούν δωρεάν

ψητά και βραστά κάστανα συνοδευόμενα από κόκκινο και λευκό τοπικό κρασί. Κάθε χρόνο διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες 2,5 τόνοι από τα γευστικά κάστανα της περιοχής και περισσότερα από 800 λίτρα κρασί, στην γιορτή που ξεκινά το πρωί και διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ.

Την ημέρα αυτή ο επισκέπτης μπορεί επίσης να προμηθευτεί τοπικά προϊόντα, όπως, κάστανα, τσάι βουνού, καρύδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία ξεκινά το πρωί και τελειώνει αργά το απόγευμα, όπου παρουσιάζονται παράλληλα παραδοσιακοί χοροί και ταργούδια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα