Βήματα ολοταχώς για λύση στους συμβασιούχους

19:10 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θα δρομολογηθούν σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών μετά την συνάντηση με τους επικεφαλής της ΚΕΔΕ. Οπως διευκρίνησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκήρυξης και πρόσθεσε πως αναζητείται λύση που αφενός θα διασφαλιζει τους σημερινούς συμβασιούχους, αφετέρου θα σέβεται τους νόμους, αλλά και θα ανταποκρίνεται

στις έκτακτες συνθήκες.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας, μαζί με όλους τους Έλληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ ΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επεισοδιακή ήταν το πρωί η πορεία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας πεταξαν σκουπίδια μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών και ξήλωσαν το ρολό στην είσοδο του κτιρίου, ενώ πεταξαν αντικείμενα κατα μελών της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων και αποδοκίμασαν το Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη κατά την είσοδο τους στο Υπουργείο προκειμενου να συναντηθούν με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βρήκε καταφύγιο στο Υπουργείο Εργασίας.

Η ένταση συνεχίστηκε και έξω από τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση επιχείρησαν να εισέλθουν στο Περιστύλιο , τα ΜΑΤ τους απώθησαν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί διαδηλωτών.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΠΟΕ ΟΤΑ προκειμένου να καθόρίσει την περαιτερω στάση της.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα της Δευτερας με καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο των απορριμματοφόρων.Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητά την κατανόηση των πολιτών, προτρεπωντας τους να μην πηγαίνουν τα σκουπίδια στους κάδους ώστε να μην γίνεται συσσώρευση.

Πηγή: ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα