Βενεζουέλα: Σε κατ’οίκον περιορισμό ξανά ο Λεοπόλδο Λόπες

09:59 6/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατ’οίκον περιορισμό τέθηκε εκ νέου στη Βενεζουέλα, ο Λεοπόλδο Λόπες, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του Λίλιαν Τιντόρι που είναι επίσης εξέχον στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο Λόπες αποφυλακίστηκε το Σάββατο το βράδυ από την στρατιωτική φυλακή στην οποία τον είχαν μεταφέρει την Τρίτη. «Τον μετέφεραν στο σπίτι», έγραψε στο twitter η Τιντόρι.

Acaban de trasladar a Leopoldo a la casa.

Seguimos con más convicción y firmeza para lograr la Paz y la libertad de Venezuela!

— Lilian Tintori (@liliantintori) August 6, 2017

Ο Λόπες, η πιο εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα είχε αποφυλακιστεί στις 8 Ιουλίου μετά από τρία χρόνια και πέντε μήνες ,για λόγους υγείας και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Καράκας. Ωστόσο, είχε μεταφερθεί ξανά σε στρατιωτική φυλακή από την οποία αφέθηκε ελεύθερος χθες το βράδυ για να τεθεί εκ νέου σε κατ’οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατήγγειλε την «αιχμαλωσία» των θεσμών έπειτα από την καθαίρεση της γενικής εισαγγελέως Λουίσα Ορτέγα από την νέα Συντακτική Συνέλευση.

«Αυτό που συμβαίνει στην Βενεζουέλα είναι μια ολοκληρωτική αιχμαλωσία όλων των θεσμών από ένα στρατόπεδο, από ένα μοναδικό πολιτικό κόμμα», δήλωσε ο Χούλιο Μπόρχες, πρόεδρος του κοινοβουλίου, όπου η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία.

Από την πλευρά της, η Λουίσα Ορτέγα αρνείται να αναγνωρίσει την καθαίρεσή της από τη Συντακτική Συνέλευση.

«Δεν αναγνωρίζω τις αποφάσεις αυτές…διότι αντίκεινται στο Σύνταγμα και τον νόμο», δήλωσε ο Λουίσα Ορτέγα, καταγγέλλοντας «πραξικόπημα κατά του Συντάγματος» από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Σχετική είδηση: Η Mercosur αναστέλλει τη συμμετοχή της Βενεζουέλας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα