Βασίλης Κόκκαλης : Συστήνεται επιτροπή για τις αποζημιώσεις των δενδροκαλλιεργητών

14:50 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπομονή συνέστησε στους παραγωγούς της επαρχίας Τυρνάβου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης σχετικά με την αποζημίωση που διεκδικούν για τη ζημιά που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους από τον παγετό της 26ης Μαρτίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Κόκκαλης είπε:
«Ήταν μια άσχημη χρονιά φέτος για τους δενδροκαλλιεργητές του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής και ειδικά για αχλάδια και ροδάκινα που επλήγησαν από τον παγετό. Το υπουργείο προσπαθεί να εντάξει αυτή την αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ

ή άλλων προγραμμάτων, το δεδομένο και το σίγουρο είναι ότι η ζημιά είναι μεγάλη και αποδεδειγμένη. Με διαταγή του κ. Αποστόλου θα συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα αποφασίσει για την ένταξη αυτής της αποζημίωσης αλλά αυτό θα το ξέρουμε σε 10 μέρες που θα απαντηθεί η επίκαιρη ερώτηση και αυτός είναι και ο σκοπός της.

Πρέπει να λάβουν απάντηση οι δενδροκαλλιεργητές του Τυρνάβου που είναι πάρα πολλοί και στηρίζουν την τοπική οικονομία, ειδικά το αχλάδι του Τυρνάβου είναι από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα».
Επίσης, ο κ. Κόκκαλης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους συνταξιούχους αγρότες που διαθέτουν δικαιώματα, τονίζοντας ότι « σύμφωνα με τον υπουργό, για αυτούς που έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης δεν τίθεται θέμα μείωσης ούτε της σύνταξης ούτε της μεταβίβασης των δικαιωμάτων και μέχρι τέλος του έτους θα αποφασιστεί τι θα γίνει για αυτούς που θα βγουν σε σύνταξη από την 1/1/17».

Keywords
Τυχαία Θέματα