Βανδαλισμοί στο δημοτικό κατάστημα της Δ. Εν. Πεύκων Νεάπολης – Συκεών

19:08 5/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δημοτικό κατάστημα των Πεύκων έμελλε να είναι ο επόμενος σταθμός των εγκληματικών συμμοριών που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Μετά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές που σημειώθηκαν τελευταίο διάστημα σε διάφορα δημοτικά κτίρια και σχολεία, σήμερα ήταν η σειρά του δημοτικού καταστήματος της Δ.Ε. Πεύκων να «γνωρίσει» τους βανδαλισμούς αγνώστων κακοποιών στοιχείων. Κι αυτό συνέβη στον ισχυρό ακόμη απόηχο των πρόσφατων καταγγελιών και των κραυγών αγωνίας της

δημοτικής αρχής, που κάνει λόγο για ανύπαρκτη αστυνόμευση της περιοχής και ζητά την άμεση ενίσχυση της προληπτικής και αποτρεπτικής δράσης της Αστυνομίας.
Το τελευταίο κρούσμα, που ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εγκληματικών περιστατικών, σημειώθηκε κατά το ξημέρωμα της Κυριακής, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο δημοτικό κτίριο, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ, το ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Ιατρείο και άλλες δημοτικές Υπηρεσίες. Παραβιάζοντας-ξηλώνοντας κούφωμα παραθύρου στο ισόγειο του κτιρίου, και συγκεκριμένα στο χώρο του ΚΑΠΗ, άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο εισβάλλοντας από γραφείο σε γραφείο τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του αντιδημάρχου.
Το γεγονός αντιλήφθηκε το πρωί κατά την προσέλευσή της στον χώρο η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, η οποία ειδοποίησε αμέσως τον τοπικό αντιδήμαρχο Αλέκο Σιμητόπουλο, για να ενημερωθεί ταυτόχρονα και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έδωσε όλες τις σχετικές εντολές και οδηγίες για τη διαχείριση του περιστατικού. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το Α.Τ. Νεάπολης, άνδρες του οποίου προσήλθαν στον χώρο για τη σήμανση, που έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Στέλιου Γκατζέ, του δημοτικού συμβούλου, και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη και εργαζομένων που προσήλθαν στους χώρους εργασίας τους για την πρώτη καταγραφή των ζημιών και των απολεσθέντων.
Σπασμένες πόρτες, παραβιασμένα γραφεία και ντουλάπες, παντού διασκορπισμένοι φάκελοι, έγγραφα και αντικείμενα συνθέτουν την εικόνα της εισβολής, με τους δράστες να προσθέτουν στη λεία τους χρηματικά ποσά και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Με την ολοκλήρωση της καταγραφής του γεγονότος και τη σήμανση, ο δημοτικός σύμβουλος Τρ. Κουσαγιαννίδης επισκέφθηκε το Α.Τ. Νεάπολης όπου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων, ζητώντας το άμεσο εντοπισμό των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί ότι από τα τέλη του 2016 έως και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών, καταγράφηκαν πολλά κρούσματα εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων:
• το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης που δυο φορές γνώρισε απίστευτους βανδαλισμούς στο ισόγειο και στους τρεις ορόφους,
• η πυρπόληση δημοτικού αυτοκινήτου,
• η κλοπή δημοτικού αυτοκινήτου με μεγάλη ποσότητα καλωδίων από το μηχανοστάσιο του δήμου,
• το Γραφείο Αθλητισμού στην περιοχή Στρεμπενιώτη, που αποτέλεσε στόχο διαρρηκτών και βανδάλων,
• το ΚΗΦΗ Νεάπολης και το Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών, που άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν,
• η δολιοφθορά στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και στο Εικαστικό Εργαστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Θέσπις» στη Νεάπολη,
• οι διαρρήξεις σε κατοικίες και καταστήματα στις Συκιές, τη Νεάπολη και τα Πεύκα.

Πηγή Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Keywords
Τυχαία Θέματα