Β.Αιγαίο: Η Καλογήρου σε Αποστόλου και Σκουρλέτη για υποστελέχωση υπηρεσιών, Αναγνωστήριο και Κόρης Γεφύρι

10:49 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναντήσεις της Περιφερειάρχη με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο της συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, έθεσε το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, με κυριότερο θέμα αυτό της έλλειψης κτηνιάτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση πλέον είναι τραγική και δεν υπάρχει περιθώριο για ολιγωρίες και καθυστερήσεις».

Η κα. Καλογήρου επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης

ενεργοποίησης του ΠΑΑ και του Leader, καθόσον οι καθυστερήσεις δημιουργούν τεράστια ζητήματα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του αγροτικού τομέα. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της μη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος για την έγκριση νέων αγροτών.

Τέλος, η Περιφερειάρχης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την αδικαιολόγητη επί πολλούς μήνες καθυστέρηση ανάθεσης υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για το έργο της ολοκλήρωσης της κατασκευής του Φράγματος Κόρης Γεφύρι στο νησί της Χίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου έχει επανειλημμένα θέσει ως Διευθύνουσα Υπηρεσία με έγγραφα της από τον Οκτώβρη του 2014 την αναγκαιότητα της επαρκούς και συνεχούς παρουσίας Τεχνικού Συμβούλου στο έργο, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την ολοκλήρωση του έργου και ζήτησε να ξεπεραστούν άμεσα τα προβλήματα και να προχωρήσει το Υπουργείο στη διαδικασία ανάθεσης υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για τις ανάγκες του έργου.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, έθεσε υπόψη του Υπουργού το αίτημα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προχωρήσει στη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις αρχές του έτους.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό Εσωτερικών για τα νομικά εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί στην προσπάθεια της Περιφέρειας να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών, καθώς επίσης και για την πολύχρονη προσφορά του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου στην παράδοση και τον πολιτισμό της Λέσβου και της πατρίδας μας γενικότερα.

Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση από την κα. Καλογήρου συζητήθηκε νωρίτερα και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και αποφασίστηκε ομόφωνα να ενσωματωθεί στις προτάσεις της προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το προς συζήτηση νομοσχέδιο με θέμα «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. κλπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα